På Bilsalongen i Genève visar nu Subaru det framtida designspråket för modellen i form av Subaru XV Concept. Filosofin bakom formspråket har fått beteckningen ”Dynamic X Solid”, vilket väl beskriver den framtoning man vill framtidens cross-overs och suvar ska utstråla.
Konceptet är något längre, lite bredare men lika hög som nuvarande XV och har längre hjulbas. Subaru XV koncept står stadigt på 19-tumshjul med däck i 50-profil och har plats för fem personer.
- En konceptbil är inte en produktionsbil, även om den här ligger väldigt nära vad som komma skall, säger Thomas Possling, PAN Nordic PR Manager på SUBARU Nordic AB med ansvar för alla svenska presskontakter.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för populära Subaru sedan introduktionen i Sverige 1986.
- Subaru är en spännande biltillverkare som ligger i framkant när det gäller att utveckla ny teknik och ny säkerhet, säger Christer Dahlbom, vd för Dahlboms Bil. XV Concept visar vägen för framtida generationer cross-overs och suvar från Subaru.

SUBARU Nordic AB har verksamhet i Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen. År 2015 såldes 8.918 bilar mot knappt 1.000 tio år tidigare. SUBARU Nordic AB har mottagit "New Sales Record Award" åtta gånger och placerat sig tvåa i GA