Balkonglåda

Blomlådor som balkonglåda är ett enkelt och ekonomiskt fördelaktigt sätt att sätta färg och liv på din balkong. De kan användas för att odla örter, blommor eller grönsaker och erbjuder en vacker dekoration. Det finns på marknaden ett brett utbud av blomlådor i olika former och storlekar, med eller utan integrerat fästsystem. Du kan dessutom köpa lådor som står direkt på marken eller rullande system.

Hur väljer man rätt stöd för din balkonglåda?

För att hänga dina blomlådor säkert är det viktigt att välja rätt stöd för din låda. Ett effektivt stativ håller din planteringsmaskin på plats och förhindrar att den välter. I vissa fall är stödet integrerat i blomlådan. Men för det mesta måste du välja ett valfritt fast eller justerbart stativ. Det tredje alternativet är att utrusta din planteringsmaskin med hängkrokar.

Valet av stöd beror främst på storleken och vikten på din blomlåda men också på typen av räcke och dess material.

Fyra olika varianter

Stöd för träräcken: fast eller justerbart efter önskemål.

Metallbalkhållare: var medveten om formen och möjliga mönster eller vertikala stänger i järnverket som kan störa installationen av vissa fästen.

Glasväggsstöd : designade för moderna balkonger med glasräcken, justerbara i höjd och djup och med en lastkapacitet på upp till 50 kg.

Stöd för individuella lådor: lätt och diskret, du kan skjuta in en låda och dess fat i den.

Tycke och smak

När allt summeras handlar det mycket om hur du vill inreda din balkong. Se på den som ditt extra rum. Inred den utifrån ditt tycke och smak men upphängda lådor eller ej.