Psykosyntesterapi - när du har svårt att bryta mönster på egen hand, eller vill ha tillgång till verktyg, som får dig att bättre se hindren, och finna styrkan och modet att göra annorlunda val i ditt liv.

Det kan handla om att man vill lära känna sig själv bättre, och odla en sund självkärlek och bättre ta hand om sina egna behov och drömmar.
Det kan handla om att man behöver hitta ett sunt förhållningssätt till en eller flera svåra relationer i sitt liv som påverkar det egna och/eller omgivningens mående.

Det kan handla om att man känner sig ledsen, deprimerad, stressad, har sorg eller på annat sätt känner sig emotionellt eller intellektuellt kidnappad.

Eller en känsla av att man inte är riktigt tillfreds med livet, trots att man tycker att man ”borde” vara det.

Psykosyntes är en psykologi med själ och vilja.
Psykosyntes är ingen metod utan ett synsätt som fokuserar på den inneboende potentialen,
både den som redan kommit till uttryck, och den potential som väntar på att få komma till uttryck.

Inom psykosyntes ryms flera olika metoder från många olika traditioner, som ex kognitiv terapi, mentaliseringsbaserad terapi, gestaltterapi, inre barn- terapi, avslappning och meditation samt visualiseringar.

Psykosyntesen bidrar med en del verktyg som exempelvis delpersonlighetsarbete och identifiering samt avidentifiering av delpersonligheter som syftar till att hjälpa mig, att själv styra de impulser jag får, istället för att vara ett offer för inre och yttre impulser som styr mig.

Viljan, och dess olika aspekter är ett stort område inom psykosyntesen,
Att medvetandegöra, utveckla och stärka de olika delarna i viljan, hjälper oss att göra bättre val för oss själva i vardagen och stärka kontakten med den vi innerst inne är och det vi innerst inne vill.

När du vill göra en förändring i ditt liv handlar det inte om hur bra du är, utan om hur bra du vill bli, på att leva ditt liv på det sätt som du själv önskar.

Psykosyntes är en erkänd psykoterapimetod inom European Association for Psychotherapy, EAP, som har definierat gemensamma krav för en europeisk legitimation för psykoterapeuter.

Vill du veta mer? välkommen att titta in på hemsidan:
http://www.3i-syntes.se