Många frågar sig varför man ska spela paintball. För oss som spelar finns ingen anledning att undra. Redan 1981 spelades den första matchen i paintball. Sedan dess har mycket hunnit hända. Mycket har blivit bättre under 30 år.
Nuförtiden spelar man vanligtvis paintball på tre olika sätt - skogsboll, recball, och speedball. Alla tre sätten är roliga men det är stora skillnader. I skogsboll kan man gå ut i vilken skog som helst (där man har tillstånd) och spela i två lag mot varandra. I recball klär man ut sig - och spelet bygger på olika scenarion t.ex. att man ska skjuta ut ett antal terrorister i en byggnad. Detta är det mest kontroversiella sättet att spela paintball på - och har en förmåga att skapa fördomar kring spelarna. I speedball spelar man på rektangulära gräsplaner med fasta hinder - vanligtvis uppblåsbara sup-airs. Speedball är en modern form av arena-paintball som har växt otroligt mycket senaste 10 åren. Sponsorer, hård träning, precision och bra laganda hör till speedball.

På Centurion arena har vi tagit det bästa ur paintball - spänning och adrenalin kombinerat med bra säkerhet och mycket laganda i spelet. Matcherna spelas under 5-10 minuter och under dessa försöker vi utvinna så mycket nöje som bara möjligt. Varje match spelas under översyn av en instruktör som hjälper till med service och säkerhet. På Centurion arena lägger vi stor vikt i att slippa nackdelarna med andra sätt att spela paintball. Man kommer aldrig att få in grus eller barr i sin utrustning och ingen kommer att kunna anklaga våra spelare för att vara krigshetsare - eftersom spelet påminner mer om spökboll eller baseball än krig.

Vi har uthyrning av utrustning på Centurion arena. Där gör vi allt för att kunden ska känna sig nöjd med sin upplevelse av paintball. Vi har även så kallad walkon där spelare med egen utrustning träffas och spelar tillsammans. Vill man grilla efter eller under en speldag så går det bra eftersom vi har två stora grillar man kan använda.

Vi spelar paintball året runt på Centurion arena. Vinterpaintball eller sommarpaintball. Många tror inte att det går att spela paintball på vintern men det gör det. Det finns till och med de som tror att färgbollar fryser till is så fort det blir minusgrader - sanningen är att bollarna enbart blir lite skörare.

Vi ses på Centurion arena!

http://www.centurionarena.com