-Jag tycker det är rent för jäkligt på ren svenska, Säger Henrik Wigren, grundare och ägare av Gefleborgs Flyttservice.

(Länk till SVT inslaget finns längre ner i artikeln)

-Flyttbranschen är redan som den är nedsvärtat av gamla rykten om både det ena och det andra. Flytt av bohag eller därtill förenlig verksamhet är inte berättigat till RUT-avdrag, men kontentan av detta är att vissa städföretag har utnyttjat statliga medel, d.v.s mina och dina pengar till att mixa in det RUT-berättigade bidraget för flyttstäd även i en flytt, fortsätter Henrik.

Man riskerar som kund en hel del extra stora kostnader. Innehar inte företaget trafiktillstånd på sina bilar går det helt enkelt inte att försäkra bilarna för att transportera gods på väg och ta betalt för det, även kallat transportörsansvarsförsäkring eller ansvarsförsäkring.

Skulle "flyttfirman" du anlitat inte ha detta riskerar du inte bara att bli lurad om något går sönder, utan även om t.ex flyttfirman skulle backa på grannens bil, då får du betala det som kund också!

Vi på Gefleborgs Flyttservice har ända sedan starten för snart 7 år sedan alltid jobbat med kunden i fokus. Vi är medlemmar i branschorganisationer (Sveriges Möbeltransportörers Förbund, Sveriges Åkeriföretag etc.) som styrker upp att vi är seriösa och har alla försäkringar som behövs om det skulle hända något. Det är inte av en slump att det på alla våra bilar står "Trygghet, Kvalitet, Service", ord vi verkligen kan stå för.

Man kan som kund också vara säker på att vi betalar skatt för alla som arbetar hos oss. Vi utbildar också vår personal ständigt för att förbättra tryggheten, kvaliteten, och servicen ännu mera.

Med andra ord. Välj flyttföretag med omsorg, det billigaste alternativet är ofta det billigaste av en anledning. Tänk på att det kan bli riktigt dyrt att anlita billigt!

Detta publicerar vi för att uppmärksamma våra kunder om fallgroparna. Vi tar starkt avstånd från dessa typer av illigala verksamheter.
SERVICE - KVALITET - TRYGGHET är vad vi står för, med det är vi Gävleborgs ENDA auktoriserade OCH kvalitetscertifierade flyttföretag!

Se SVT PLUS inslag om oseriösa "flyttföretag" via länken (inslaget ligger 12 minuter in i programmet och är 11 minuter långt)

http://www.svtplay.se/video/2701413/plus/plus-avsnitt-2