Area X är Fiberdata ABs säkra hostinganläggning i Järvsta utanför Gävle. Med sitt fasta granittak, golv och väggar, ger Area X idag ett naturligt skydd för lagring, datorer och nätverkskommunikation.
Ett mycket bra skydd från åska, radiostrålning och andra atmosfäriska störningar, såsom tex solstormar, skapar anläggningen en unik och utökad säkerhet. I Area X har vi lagt stor vikt vid säkerhet.
Area X är en grön hostinganläggning. Här drivs allting med källmärkt förnyelsebar el. Kylningen av datahallarna kommer från kallt grundvatten långt under bergrummet. Givetvis är vi även miljöcertifierade enlig ISO14001, allt för en hållbar framtid.
Area X erbjuder Colocation, Dedikerade servrar, VPS och Virtuella Datacenters baserade på Open Stack.
Pelle Jonsson, VD: Svensk Webbhandel har det senaste året vuxit starkt på kundsidan och våra webbutiker blir mer och mer avancerade, vilket gjorde att vi inom en snar framtid skulle växt ur vår egen serverlösning. Vi valde Area X, dels för den geografiska placeringen och prisvärda tjänster, men även att man garanterar att informationen stannar innanför Sveriges gränser.

Jerker Klang, Hostingchef Area X:
Att Svensk Webbhandel, efter omfattande utvärdering, väljer Area X för sin nya plattform ser vi som ytterligare ett kvitto på att vår satsning på säker IT-drift med all data i Sverige är helt rätt. Vi har kunder över hela världen men visst känns det extra bra att även få driftsätta en sådan här lösning på ”hemmaplan”.