Mikael har tidigare varit produktionsansvarig för Samkraft och har funnits i bolaget sedan augusti 2011.
– Mikael har med en tydlig ambition medverkat till en vidareutveckling av bolaget, berättar Mats Lindberg, styrelseordförande för Samkraft. Det är därför ett naturligt steg att ge honom möjlighet att utvecklas vidare i bolaget och det samtidigt som vi uppnår kontinuitet i bolaget.

Innan Samkraft kom Mikael närmast från Sweco Energuide där han arbetat som projektledare inom vindkraftområdet. Bland övriga meriter ligger en anställning som servicechef hos Dynawind och en flerårig anställning som servicekoordinator och projektledare hos Rolls-Royce Marine.
– Det ska bli en väldigt spännande utmaning och jag ser mycket fram mot möjligheten att få fortsätta det arbete som avgående vd Sten Gabert bedrivit så passionerat genom hela bolagets utveckling, berättar Mikael. Vi kommer inte att sakna utmaningar de kommande åren, med utveckling av våra egna byggprojekt samt implementering och optimering av driften på våra befintliga vindkraftverk. Men jag är helt övertygad om att vi är på rätt spår och att vi även fortsättningsvis kommer vara en aktör på vindkraftsmarknaden att tala både om och med.

Samkrafts tidigare vd Sten Gabert meddelade redan under sommaren 2012 att han bestämt sig för att lämna företaget för att övergå till annan verksamhet. Det är något som gjort att Mikael och Sten haft gott om tid att både förbereda och genomföra ett överlämnade av vd-rollen.
– Det är med tillfredställelse vi ser Mikael Johansson som tillträdande vd för Samkraft, säger Mats. Han kommer med sin entusiasm, kompetens och energi kunna driva den framtida utvecklingen med dess utmaningar för Samkraft.


För mer information, kontakta:
Mats Lindberg, vice ordförande
e-post: mats.lindberg@malarenergi.se
tel: 073-9405312

_______

Samkraft AB grundar sig på ett samarbete mellan 13 energibolag i Gästrikland, Hälsingland, Uppland, Västmanland och Södermanland. De driver idag tio vindkraftverk i egen regi för produktion av förnybar el. Samkraft jobbar efter devisen att de tänker på morgondagens energibehov - idag.

http://www.samkraft.se