Ståltvålar och väldoftande tvålar, barnböcker med teckenspråk, hundgodis till din fyrbente vän... Allt kan du hitta på Läkerol Arena den 20 februari, där 200 företag ledda av gymnasieelever kommer att ställa ut. Det är ett unikt tillfälle att hitta produkter och tjänster som du inte trodde fanns. Ingen annan mässa utstrålar så stort engagemang och ger så mycket inspiration och framtidstro
som mässan Våga Vara Egen 2014.

– Man måste besöka mässan för att verkligen förstå vilken drivkraft det finns i dagens unga. Genom UF-företagande får ungdomarna insikt och förståelse i företagande, något som vi vet genererar tillväxt, skapar sysselsättning och ökar möjligheterna på arbetsmarknaden. Dessutom ligger det en enorm personlig utveckling i att själv få skapa och driva något, säger Helene Åkerlind regionchef för Ung Företagsamhet Gävleborg.

Mässan pågår mellan klockan 12-18 den 20 februari. Det är fritt fram för allmänheten att besöka mässan och prata, inspireras eller göra affärer med de utställande UF-företagen. Under mässan deltar även ungdomarna i en rad tävlingar. Tävlingar som ska avgöras är bland annat Årets UF-företag, Årets Säljare, Årets Vara och många fler kategorier. Det finns 13 jurygrupper på plats i Läkerol Arena som ska utse de UF-företag som går vidare till den nationella mässan i Stockholm.

– Att driva UF-företag ger ungdomar en naturlig koppling till näringslivet. Att bygga broar mellan näringsliv och ungdomar, något som är väldigt viktigt i dagens samhälle. Intresset för Ung Företagsamhet växer och vi som organisation vill gärna se fler företag som engagerar sig i verksamheten, säger Helene Åkerlind.