– Att vår första e-up! i Gävleborg levererades i december är en milstolpe för oss och för Volkswagen! Det här är början på något mycket spännande. Elbilssegmentet är ett litet segment jämfört med Volkswagens totala, men vi ser att det kommer att växa och bli större med tiden.

Under våren 2014 lanserar Volkswagen ytterligare en storsäljande seriemodell i elversion. e-Golf har en räckvidd på 190 kilometer och en förbrukning på 12,7 kWh. Precis som e-up! är den helt utsläppsfri, har fyra dörrar och är fortsatt lika praktisk i vardagen som bilar på andra drivmedel.
– Volkswagen har ett tydligt fokus på miljöbilar och en miljöbil för oss ska kunna drivas med antingen el, biogas eller E85. I och med att vi snart även lanserar e-Golf har vi eldrivna alternativ som passar de flesta behov, säger Mats Öhman.

e-up! förbrukar endast 11,7 kWh el per 100 km – vilket gör den till ny världsmästare i energieffektivitet. Om vi räknar med en genomsnittlig elkostnad på 1 krona/kWh, kostar det endast cirka 12 kronor att köra 100 km med e-up!. Den fyrsitsiga bilen erbjuder en räckvidd på 160 kilometer.

Genom ett unikt samarbetsavtal med vindkraftsbolaget O2 lanseras e-up! med en helt ny typ av elavtal kring vindandelar. Avtalet innebär att de som köper en e-up även erbjuds att teckna ett elavtal med O2 om vindandelar från vindkraftverken på Fallåsberget i Ockelbo. Vindandelarna är en förutsättning för att få egenproducerad förnybar el till självkostnadspris. De kan köpas eller hyras och just möjligheten att hyra andelar till en månadskostnad är en helt ny produkt på marknaden och exklusiv i samarbetet.

Priset är från 269 500 kronor, exklusive den statliga supermiljöpremien på 40 000 kronor och att bilen är skattebefriad i fem år.

För mer information kontakta:
Mats Öhman, tel 026-65 71 25