Handelsdagen anordnas den 20 april på Folkets Hus i Hofors för att informera alla som sysslar med internationella affärer, tull och transportfrågor. - Tillsammans får vi ta del av nyheter och trender som är viktiga för vårt arbete med internationell handel, säger Cecilia Hed Malmström, regionchef för Handelskammaren i Gävleborg. Handelsdagen är tänkt att vara återkommande där vårt nystartade Handelsnätverk kommer att medverka i utformningen av innehållet.
Kommerskollegium redovisar om ett tillstånd av förändring för handeln och Tullverket berättar mer om den resa som EU, Tullverket och svenskt näringsliv nu står inför och varför EU inför en ny tullagstiftning.
Framtidens utmaningar
Exportkontroll för att hindra att känsliga varor och teknologi hamnar i orätta händer får allt större betydelse och innebär krav på kunskap om dessa regler. Vad händer ute i världen? Vilka utmaningar och möjligheter står vi inför? Regionens representanter och våra exporterande företag kommer att delta. Hur ser de på framtidens utmaningar?
Paneldebatt
Hur ser framtidens utmaningar och möjligheter ut för våra företag? I den avslutande paneldebatten deltar företrädare för exportföretagen i vårt län. Moderator för paneldebatten utses senare.
Det är Mellansvenska Handelskammaren som arrangerar Handelsdagen.

Mer info och anmälan: http://www.mellansvenskahandelskammaren.se