Idag efter 90 år är Granliden fortfarande något av en central punkt i Storvik. Dagens rätt på dagarna, Rotarymöten på onsdagskvällarna samt à la carte och pizza för övriga gäster på kvällarna. Och inte minst hålligång på helgerna med levande musik, frågesport och annat som ordnas av Lena Glimmerbeck, det moderna Storviks Wilhelmina Skog (den klassiska hotell- och restaurangdrottning som byggde Järnvägshotellet i Storvik och sedan blev chef på Grand Hotell i Stockholm). Fast Lena vill själv inte höra den jämförelsen…
Festligheterna i Parkhallen börjar kl. 18 och håller på till 02 på natten. Förutom John Lindberg Trio blir det underhållning av Just For Fun, Vuxna Pojkar, Cash Is King, Flat Foot, Flip-Flop-Lasse, Tok-Robban och mycket annat samt konferencier Glenn Grylin, uppskattad underhållare som bland annat kör karaoke på fredagskvällar. En oförglömlig kväll med säkerhet!
Vad betyder Granliden för dig och din familj?
- Allt, det är vårt liv och vår själ och upptar nästan all vaken tid, säger Lena Glimmerbäck. Det är dessutom jätteroligt eftersom vi har så bra personal och fantastiska kunder och dessutom älskar jag Storvik och storviksandan.
Historien om Grandliden började 1924 när Granliden byggdes av en annan driftig kvinna, Maria Kristina Oldin. Hon drev pensionat- och restaurangrörelsen i 18 år! Det har varit flera ägare under åren men några har gjort större avtryck än andra. Som familjen Klint, som drev verksamheten i 26 år och ”Bobban”, Zoran och ”Farsan” med familjer som drev Granliden i 16 år! I januari 2004 anlägger någon en brand men fastigheten räddas. Senare samma år köper Lena och Johan Glimmerbeck fastigheten och efter renovering öppnar de Granliden Mat & Vinhus den 8 oktober 2004.
Granliden bär sina 90 år med all heder och har under alla år varit ett uppskattat vattenhål i Storvik!

Hela historien
Det började 1924 när Granliden byggdes av Maria Kristina Oldin. Hon drev pensionat- och restaurangrörelsen i 18 år!
1942 övertog Tycko Andersson verksamheten tillsammans med Greta Andersson (Melander).
1945 byggs Granliden ut genom att vinden görs om till lägenhet och personalrum. Fastigheten förändrar utseende genom att taket lyftes upp och takåsen vändes 90 grader.
1947 var det dags för Rut och Alf Klint med familj att ta över Granliden och de drev verksamheten i 26 år! De anlade en stor vacker trädgård med frukt och grönsaker samt en damm. Huset byggs om och köket får el.
1973 är det Melker Isaksson och hans sambo Anna-Lisa som tar vid och driver Granliden i ett år.
1974 tog hotelldrottningen från Hälsingland, Gunborg Bejmert och blir kvar på Granliden fem år.
1979 ”Bobban”, Zoran & ”Farsan” med familjer drev sedan Granliden i 16 år! De börjar med pizza och à la Carte, köket byggs ut och den stora matsalen med scen tillkommer samt de två stora terrasserna.
1995 tar Shiyar Ali och Fener Hajo över Granliden under tre år.
1998 driver Hakim Dilmar verksamheten vidare i fem år.
2003 tar Rouzbeh & Ali Djalilnezhad vid men efter 6 månader, natten till den 19 januari 2004
brandhärjas Granliden. Branden är anlagd men trots detta vägrar försäkringsbolaget att betala och ägarna tvingas ge upp verksamheten.
2004 köper Lena och Johan Glimmerbeck fastigheten 16 juni 2004 och efter 4 månaders
renovering efter branden öppnas restaurangen med namnet Granliden Mat & Vinhus den
8 oktober 2004. Pensionatverksamheten upphör.
2005, natten mellan den 2 och 3 november, brinner återigen Granliden. Båda bränderna är fortfarande ouppklarade och lagda på is. Efter den andra branden rustas Granliden upp med hjälp av försäkringsbolaget (if) och öppnas den 21 juli 2006 efter ha varit stängt i nästan 9 månader. Nu byggs det också handikapptoalett. Fjärrvärme installeras också.