Under mässan visades nyheter som kan hjälpa beställare, utförare och leverantörer att närma sig en grönare framtid. Det diskuterades lösningar och Avfall Sverige hade arrangerat sociala aktiviteter samt föreläsningar.

Plastic Omniums monter pryddes av en grön gräsmatta då de ville lyfta fram Rio som inför Fotbolls-VM köpt hela 250 000 kärl. Därmed har de bundit mer än fyra miljoner kilo koldioxid då dessa framställdes som 100 % Green Made. Fram tills mässan hade Plastic Omniums kunder genom köp av nyproducerade kärl i 100 % Green Made bundit imponerande 101 266 kilo koldioxid. Plasten som tillverkas av sockerrör istället för oljebaserade ämnen är fullt återvinningsbar och dessutom koldioxidbindande vilket bidrar till en minskad växthuseffekt.

– Vi är riktigt imponerande över den minskning av koldioxidutsläpp som vi tillsammans med våra kunder lyckats åstadkomma med 100 % Green Made, berättar Richard Pålsson, regional sälj- och marknadschef på Plastic Omnium. Mässan var ett utmärkt tillfälle att sprida ordet om våra helt unika återvinningsbara kärl som ger köparna en chans att göra en positiv påverkan på miljön.

Plastic Omnium framhävde detta väl på mässan och dagarna till ära var allt från kläder till skyltar och dekor i en miljövänlig grön nyans. Jörgen Åkerlund från Telge Återvinning var en av besökarna som hade anammat den gröna trenden och med en "grön" jacka i gult passade han väl in i Plastic Omniums monter.
______

Fakta:
Plastic Omnium säljer produkter och lösningar för renhållning, sophantering och källsortering främst till kommuner, renhållningsbolag och -entreprenörer, såväl privata som kommunala. Plastic Omnium tillhandahåller även lösningar för Identifiering, Service och Underhåll.

Plastic Omnium AB är ett helägt dotterbolag till franska Plastic Omnium Environment SA, Europaledande företag inom området, och ansvarar för koncernens marknader i Norden (Sverige, Finland, Norge, Danmark och Island). I gruppen ingår sedan oktober 2007 även SULO Umwelttechnic, vilket gör Plastic Omnium till Europas ledande tillverkare av avfallsbehållare i plast med en årlig tillverkningskapacitet på mer än 5 miljoner behållare.

För mer information se:
http://www.plasticomnium.se