I källarplanet i det gamla Åhlénshuset i Sandviken, numera Dalbacken 21, har Ola startat sitt hantverksföretag där han designar och tillverkar inredning i betong, olika träslag och detaljer i tenn.

Ola berättar: "Många inredningsintresserade söker det originella och hantverksmässiga till sitt hem. Mina produkter är formgivna, gjutna, slipade och behandlade för hand, vilket gör att varje produkt får sitt eget personliga uttryck." Betong kan varieras i det oändliga, färgen kan pigmenteras och blandningen anpassas så egenskaperna passar produkten.Olika slipmetoder ger produkterna olika uttryck.Handfaten finns i fem modeller och ett antal nyanser. Konkrets tennplakett gjuts sedan in diskret för det lilla extra lyxiga uttrycket.

Den senaste produkten är bowlingkäglor i betong där varje variant endast kommer att tillverkas i 12 ex. Ola förklarar: "För många kunder är unikheten viktig, därför kommer flera av mina saker att numreras".

Ola kommer från Frösön i Jämtland och har haft en krokig väg fram till att bli formgivare. Från ungdomen har han haft en konstnärlig ådra där han började med akvarellmålning med naturmotiv av Jämtska fjäll och skogar. Hans skapande överskuggades dock av idrottsintresset och han har varit framgångsrik alpin skidåkare i junioråldern med bl a ett junior SM guld i storslalom. Skador satte stopp och Ola utbildade sig till tränare på idrottshögskolan i Stockholm och arbetade som tränare på idrottshögskolan i Östersund och skidgymnasiet i Åre/ Järpen samt åkte även telemark i landslaget och tog en världscupseger. Senare bildade han familj och byggde hus i Sandviken där han arbetade som idrottslärare. Att bygga hus och inreda gav mersmak och han började mer och mer känna skaparlusten ta överhanden.
Men från att ha en dröm om att arbeta med att skapa och formge, till att verkligen starta eget, är ett äventyr i sig. Han har förberett sig under ett par år och lärt sig mycket om betong, behandlingar och metoder genom efterforskningar och försök. Att äntligen få genomföra sin dröm är resultatet av mycket arbete och förberedelser. "Det jag kan ta med mig från idrotten är kanske att vara målmedveten och tro på det jag gör" funderar Ola.