Den 30/5-10 invigs nya Centurion arena på Måsberget i Gävle. Centurion arena är tänkt att användas till paintball, eller speedball, som det kallas i tävlingssammanhang. Centurion arena hette tidigare Gefle paintballförening, men sedan föreningen avslutade sin verksamhet, valde David Norrman att börja driva banan i sitt företag Centurion productions. Sedan dess har banan renoverats och nya avtal knutits upp.

Verksamheten på nya banan är tänkt att passa för utövare av sporten paintball. Tanken är att man ska kunna komma till Centurion arena med utrustning och spela organiserade matcher/träningar 1-2 gånger i veckan. Det kommer inte finnas möjlighet att hyra utrustning på banan men däremot finns möjligheter att provspela paintball om man innehar rätt ålder. Åldersgränsen på Centurion arena kommer att vara 18 år eller 13-17 år i målsmans sällskap.

En tanke som finns bakom verksamheten är även att inspirera nya spelare att börja utöva paintball som en sport. Därav kommer inte avgiften för att spela en dag vara mer än 20:- / person.

Det kommer även finnas möjlighet att hyra Centurion arena som privatperson eller som företag.

Mer information om Centurion arena kan man få på forumet.

http://www.centurionarena.com