Ett av hans tips var att sluta använda konstgödsel, det dödar jorden. Täck istället jorden med ett tre cm tjockt lager av kompost varje år. Om du inte har kompost kan du använda kogödsel som finns på säck. Detta gör du på våren, men du behöver inte gräva ner det för jag har aldrig sett naturen gräva säger han med glimten i ögat. Första året märks ingen stor skillnad men efter några år har du fått igång jorden och växterna blir större och grönare och blommar bättre.
Detta var bara ett av alla goda råd under hans föreläsning i växthuset som var fyllt till bredden med åhörare kvällen till ära.
Bosse tog även upp skillnaden på hur vi använder våra trädgårdar förr och nu. Förr odlade man helst ätbart för att bekämpa fattigdom och svält. Nu använder vi våra trädgårdar för en annan folksjukdom, nämligen stress. Det är oftast i trädgården eller i naturen som vi hittar vårt lugn och vår återhämtning. Trädgård tar tid och vi behöver den tiden för att lugna ner oss, följa årstiderna och hitta en bra rytm.
Han berättade också om flera olika trädgårdsprojekt som han varit med om att bygga. Här nämner han bla sin stora härliga hängande utesäng med tak i glas som är målat i olika varma färger. Att ligga där och sakta gunga med sköna växter omkring sig förstår nog alla att vem som helst blir lugn.
Är man intresserad av Bosses trädgård i Ulriksdal kan man följa med dit på bussresa till våren. Varje år anordnar Hedvigs Trädgård bussresor dit. Vi är säkra på att de flesta som var med och lyssnade följer med efter den fantastiska föreläsningen säjer Carola Arnaryd och Ulrika Kristiansson på Hedvigs Trädgård.