Väljarna har alltid rätt – både de som avstår från att rösta och de som röstar. Det är fördelen med att eva i en demokrati. För att väljarna ska kunna fatta väl avvägda beslut så är det dock viktigt att man har något att ta ställning till. Det är väl knappast en överdrift att påstå att vissa medier har gjort väldigt mycket för att gynna vissa partier och man har inte alls granskat FI och MP enligt de mediaundersökningar som har gjorts. Det speglar väl att 8 av 10 journalister i media röstar rött. Det var dock samma läge 2006 när alliansen vann riksdagsvalet liksom det var i valet 2010.
Det är därför viktigt att du ställer dig frågan: Vilket Sverige vill du vakna upp till den 15 september? Vill du ha ett fortsatt samhällsbygge som har sin grund i företagsamhet och en arbetslinje eller en återgång till höga skatter, låg tillväxt och ett högt utanförskap? Facit för hur illa det kan gå med ett rödgrönt styre finns i Gävle. Där styr V, MP och S så att Gävle har också högst arbetslöshet i Sverige + plus ett uselt företagsklimat. Åker vi 10 mil söderut till Allianstyrda Uppsala hittar vi Sveriges lägsta arbetslöshet och åker vi 22 mil norrut till Allianstyrda Sundsvall så är arbetslösheten 30 % lägre.
- Nej, det är inte sådana nyheter du hör i P4 Gävleborg eller SVT Gävle-Dala.
Vi vet att oppositionen tillsammans eller var för sig vill: ● ta bort delar av jobbskatteavdraget,
● återinföra fastighetsskatten
● höja den statliga skatten kraftigt
● fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga
● fördubbla momsen på mat på restauranger
● ta bort eller minska RUT- och ROT-avdragen
● införa en kilometerskatt på 14 kronor per mil för tung trafik
● införa en flygskatt på 700 kronor per person utanför EU
● snabbavveckla kärnkraften
● höja elskatterna
● lägga ned Bromma flygplats
● stoppa förbifart Stockholm.
Förbifart Stockholm är lika viktig för näringslivet som Förbifart Uppsala var. Lägg till det avskaffade ränteavdrag och höjd bolagsskatt för företag, och kraftigt höjda skatter i 3:12 regelverket så ser vi ett systemskifte till socialism som saknar motstycke. Tänk nu om S, V, MP, FI och SD skulle vinna valet. Hur skulle en sådan politik se ut om tonvikten i politiken i Sveriges Riksdag skulle ligga mycket långt till vänster?
Som företagare och arbetsgivare så tycker jag att du har all anledning att informera dina medarbetare om vad de politiska förslagen skulle få för konsekvenser för ditt företag. Det finns inget som retar S så mycket som just en beskrivning av hur S-politik slår hårt mot jobben. S försöker övertyga väljarna om att man kan höja skatterna med 90 miljarder per år utan att det märks. En barnfamilj i Bomhus skulle förlora 59 000 år på Vänsterpartiets budget. Hur skulle det påverka barnfamiljens möjlighet att konsumera och köpa tjänster?
Det är ett gigantiskt systemskifte som FI, V, MP och S söker mandat för och valet är svenska folkets i höst. Tillväxt eller missväxt. Men låt dem vara informerade om konsekvenserna om den politiken före valet.
Lars Beckman
Riksdagsledamot Gävleborg (M)