– Resultatet redovisas i Kompetensindikatorn, en undersökning som visar förhållandet mellan utbud och efterfrågan på kvalificerade tjänstemän, säger Michael .

Kompetensindikatorn ger även information om hur arbetsgivare och arbetstagare ser på rekryteringsmarknaden. Vi tror att Kompetensindikatorn kan fungerar som ett praktiskt verktyg vid rekrytering och bidra med insikter för ett enklare och bättre personalarbete.

I början av maj hoppas vi att en rykande färsk Kompetensindikator lämnar tryckeriet. Då finns det möjligheter att ta del av resultatet från över tusen besvarade enkäter med arbetstagare och över 500 djupintervjuer gjorda med arbetsgivare.

Kompetensindikatorn är en undersökning där Poolia tillsammans med Novus har intervjuat 500 HR-chefer och över 1000 tjänstemän. Under många år har Poolia undersökt förhållandena mellan utbud och efterfrågan på kvalificerade tjänstemän. Vi har analyserat trender och attitydsförändringar bland arbetssökande och presenterat dem i Kompetensindikatorn.


Idén med Kompetensindikatorn är att Poolia ska ge dig som arbetar med HR ett bättre beslutunderlag när du ska utveckla din verksamhet. Den tydligaste trenden vi ser i år är att LinkedIn utgör en allt större plattform när man letar jobb.

Vill du veta mer om Kompetensindikatorn?
Se: https://www.poolia.se/sok-personal/kompetensindikatorn


För mer information kontakta
Michael Angelryd
VD Poolia Gävle, Sundsvall och Umeå
Mobil +46 73 944 52 31
michael.angelryd@poolia.se
http://www.poolia.se