Den forskning som täcker NFL combines berättar att tester för hoppstyrka och tiden på 40 yard bäst berättar om spelförmågan i amerikansk fotboll på college och proffsnivå.

Data från 2560 unga elitaktiva utövare av amerikansk fotboll i USA visar att längd och vikt inverkar mest på spelarens chans att rekryteras till ett bra fotbollsprogram på high school medan sprintsnabbhet och hoppstyrka är de faktorer som spelar mest roll för chansen att spela fotboll på ett bra college.

Det är därför av största vikt att storvuxna spelare som mognar tidigt får chansen att utvecklas för att ha en chans att spela collegefotboll.

Att förlita sig på att vara stor och stark fungerar som ung men sedan kräver sporten att spelarna istället fokuserar på att utveckla sprintsnabbhet och explosiv kraft för att ta sig vidare i karriären.

Ett bra träningsupplägg för unga talanger ska därför utveckla storvuxna spelares fysiska förmåga för att ge dem en chans att uppfylla kraven för fortsatt spel på en högre nivå.

Journal of Strength & Conditioning
All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0b013e318215f546