Stefan Nilsson är för många mest bekant för sina olika kompositioner han gjort till filmer så som;
Skärgårdsdoktorn, Så som i himmelen (Gabriellas sång), Pelle Erövraren, Den Goda Viljan, Liv och Ingmar, Balladen om Marie Kröyer, och nu senast musiken till den livsbejakande norska filmen Optimisterna.

Stefan Nilsson har i denna produktion vänt blicken bakåt till 70-talet och den sprakande energin i jazzrocken. Under folkhögskoletiden i Framnäs bildades jazz/fusionbandet Kornet och med sina tre fullängdsskivor fick gruppen hel del uppmärksamhet under 70-talet.
– Det är ju inte så att jag dragit igång något Kornet 2 nu, utan snarare att jag gått tillbaka till det sättet att komponera, säger Stefan Nilsson.
- I den här produktionen har jag dels jobbat med musiker som var aktiva i jazzrocken på 70-talet och dels några från den yngre generationen, fortsätter Stefan.

En av de mest drivande i det här projektet var den makalösa trummisen Magnus Persson. Han var mycket delaktig i produktionen, både som tekniker och musiker. Tyvärr gick han bort alldeles för tidigt, mitt under produktionen av denna CD. Den färdigställdes dock sen i efterhand, också som en hyllning till Magnus.

Stefan Nilsson har nyligen blivit tilldelad SKAPs fina stipendium i Fred Winters minne.

Musiker
Stefan Nilsson - keyboards
Johan Hasselquist - trummor
Erik Söderlind - gitarr
Max Schultz - gitarr
Magnus Persson - trummor
Patrik Boman - bas
Rafael Sida Huizar - trummor
Aminah Al Fakir - sång

Presentation av The Gift:
https://www.youtube.com/watch?v=UzNd4jx-TGo
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4431&artikel=6257757#

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com