Svante Stockselius, Ockelboboson som tidigare arbetat på Svenska Dagbladet, Expressen och som programchef på TV3 och TV4, nöjeschef på SVT och är sedan 2008 ordförande för TV-priset Kristallen.
Annika Åhnberg är konsult i egna bolaget Tankeföda AB. Tidigare jordbruksminister, hedersdoktor vid Sveriges Lantbruksuniversitet, ordförande Ekologiskt Forum, ledamot Formas forskarråd, styrelseledamot Axfood m.fl.

Wij Trädgårdar är idag den i särklass mest besökta anläggningen i Ockelbo kommun och den utgör den viktigaste reseanledningen för flertalet besökare. Wij Trädgårdar skapar samband mellan det lokala och globala och är en viktig part i samverkan mellan Ockelbos och regionens besöksnäring.

-”Att sitta i Wij trädgårdars styrelse är inte ett passivt hedersuppdrag.
Den avgående styrelsen har aktivt arbetat med planerna för framtiden.
Man var även överens om behovet av nya engagerade ledamöter.
Det är med stor glädje vi har kunnat presentera en styrelsen med erfarenheter kompetens och engagemang för Ockelbo och för Wij och dess verksamheter” säger Åke Lamm, valberedningen.

- ”Vi har under en tid fört samtal med Svante Stockselius, så det känns extra kul att hälsa Svante välkommen hem till byn igen” säger Magnus Jonsson

Nya styrelseledamöterna är:

Staffan Nordqvist, ordförande (ny)
Lena Landström (omval)
Svante Stockselius (ny)
Annika Åhnberg (ny)
Lars Sjödin (omval)
Pernilla Hålén (ny)
Joachim Krüger (omval)
Monica Järnkvist (omval)
Åke Lamm (omval)

Lars Krantz, Trädgårdsmästare, adjungerad
Hans-Peter Eriksson, VD

För mer information, kontakta:
Åke Lamm, valberedningen, 072-745 58 82
Magnus Jonsson, kommunstyrelsens ordförande, 070-414 14 01