Produktionen i den amerikanska fabriken, som förser Nordamerika och Kanada med bilar, ökade med drygt 40 procent i oktober. Hög efterfrågan på nya Legacy och Outback ligger bakom den exceptionella ökningen.
I de japanska fabrikerna laddar man nu för omställning till produktion av nya Outback, som startar i december. I Europa har intresset för nya Outback varit stort och SUBARU Nordic har i skrivande stund sålt över 800 bilar – till kunder som än så länge bara sett bilen på bild.
– Outback är en viktig modell på den nordiska marknaden. Subaru Nordic står för drygt hälften av alla Outback som säljs i Europa och Sverige är det land i Europa som säljer flest Outback, säger Torbjörn Lillrud, vd för SUBARU Nordic AB.
Subaru står inför ett angenämt problem. Efterfrågan på nya Subaru är långt större än tillgången. Med flera spännande nyheter i pipe-line inför 2015 gäller det nu att spänna bågen ytterligare och skapa kapacitet för att kunna tillverka över en miljon bilar under nästa år.
I Europa har intresset för nya Outback varit stort och SUBARU Nordic har i skrivande stund sålt över 800 bilar – till kunder som än så länge bara sett bilen på bild.
http://gestrikemagasinet.se/videos/view/subaru-outback-2015
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Subaru i Gävleregionen sedan det populära bilmärket introducerades i Sverige.
- Det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda en så bra bil som Subaru till våra kunder. Subaru ligger ju i topp år efter år när det gäller mest nöjda kunder i Sverige och Outback är ju den stora stjärnan av deras modeller, säger Christer Dahlbom, vd på Dahlboms Bil.

Mer info om Subaru: http://www.subaru.se/
Bilvaruhuset Dahlboms Bil: http://www.dahlbomsbil.se/