Kurserna vänder sig till dem som redan i dag arbetar i en styrelse och har gått Handelskammarens eller någon annans utbildning i styrelsearbete. Det är också ett bra tillfälle för den som lärt sig grunderna i modernt styrelsearbete på annat sätt och som vill vidareutbilda sig.
Kursledare är styrelseproffset Raoul Hasselgren och kurserna hålls på Scandic Väst.
(Mer info: http://www.raoul.hasselgren.biz).
Den första kursen, Diplomutbildning i styrelsearbete, är en tredagars utbildning, den 2, 9 och 23 november. Rollfördelning i styrelsen, juridik, långsiktig inriktning, uppföljning och kontroll, styrelsens samarbete är några av punkterna som avhandlas.
Den andra kursen, Vidareutbildning för styrelseledamöter och styrelseordförande, genomförs den 3 och 10 december. Kursdagarna behandlar bland annat vad som förväntas av ordföranden, styrelsen och VD, ägarstyrning och dito direktiv, mötesteknik, generationsväxling, VD-rekrytering, risk management mm.
- Det är många i Gävleregionen som diplomerats genom Raoul Hasselgrens utbildningar och förhoppningsvis är det fler som känner att det skulle vara bra med en uppfräschning och lite nya impulser. Anders Franck, Mellansvenska Handelskammaren. Det är bara att höra av sig till mig så kan jag berätta mer!