Tobias Melin, Linn Sjögren och Johan Linnaeus ansvarar för träningen tillsammans med klubbens duktiga hjälptränare. Tobias, Linn och Johan är själva duktiga tennsisspelare.
- Vi har också utbildat oss, dels genom Svenska Tennisförbundet och dels på idrottsprogrammet på Högskolan i Gävle, säger Tobias Melin. Vi har bra kunskaper om det som krävs för en bra idrottsprestation som kondition, styrka, rörlighet, teknik, psykologi och kost.
Sommartennisen handlar alltså inte enbart om tennis utan också om att lära sig mer om hur man förbättrar sin fysik.
För barnen, ålder från 6 år, anordnas tennisläger måndag till fredag, fyra timmar per dag med max 3-4 barn per bana och lärare. Lägren är utformade för att passa avsett om barnen redan spelar tennis eller om de bara vill prova på. Tennisläger genomförs vecka 25, 26, 27 samt 31, 32 och 33.
För barn 3-9 år blir det också Minitennis och Tennislekis vecka 25, 26, 27 samt 32 och 33.
- Fokus ligger på tennis men det blir också tid för lekar, fika och annat skoj, säger Tobias Melin.
Tävlingsgrupper för de som vill förbättra sitt matchspel, vuxenkurser för att ta ”grönt kort” eller bara spetsa till sitt spel eller privatlektioner med skräddarsydda program.
Vuxenkurser och Privatlektioner: vecka 25, 26, 27 samt 32 och 33.
- Vi hoppas att många passar på tillfället att spela tennis i sommar, det är ju en kul sport samtidigt som man får bra motion, säger Jan Österberg, ordförande i Gefle Tennisklubb.
Mer info: 026-10 78 70
http://www.gtk.se