– Vi har ett grymt drag här på de tidiga luncherna i och med att vi har att samarbete med Realgymnasiet, berättar delägaren och köksmästaren Filip Karlsson. Det kommer några hundra ungdomar varje vardag från kl. 10.30 när vi öppnar och de är klara på ett par timmar. Vi vill jämna ut luncherna så därför bjuder vi nu in våra pensionärer så att de får äta för ett rejält rabatterat pris från kl. 12.30 till vi stänger kl. 14.00.

Ordinarie pris för lunchbuffen som innehåller flera olika rätter samt tacosbuffé är 85 kronor och pensionärspriset är 60 kronor.

– Vi hoppas att det här tas emot väl, menar Filip. På det här sättet kan ju alla få nytta och träffas och ta en matbit i de här lokalerna där generationer har umgåtts i mer än 40 år. Flera av dagens pensionärer var ju faktiskt här och svängde sina lurviga i sin ungdom så vi hoppas ju att det kan ju vara ett kul återseende för många.

Lokalerna vid Norra Strandgatan i Gävle har alltid haft en central plats nöjeslystna Gävlebors hjärtan. I övervåningen där det idag är lunchservering var det från början en pizzeria.
Under tidigt 70-tal var det dansrestaurang i restaurangkedjan Baldakinens regi och därefter kom diskoteksvågen och namnbytet till Wictoria som blev ett populärt besöksmål även för långväga gäster. Därefter bytte krogen namn till Heartbreak Hotel och hette så i 20 år innan nuvarande ägare i år bytte namnet till Slick City som tidigare varit namn åt den populära nattklubben i källaren.

För mer information se:
http://www.slickcity.se

Lunchmenyn ser ni direkt här
http://www.slickcity.se/pages/view/lunch

Lunchligan på Slick City bjuder in stadens pensionärer. Från vänster: Karin Lindgren, Staffan Jonsson, Louise ”Lollo” Petersson och Filip Karlsson.