I år gick den av stapeln i Söderhamn i Tennishallen. Besöksantalet beräknas ha kommit upp till 4000 besökare vilket är nytt besöksrekord för mässan.

- Det är fantastiskt roligt att fler och fler upptäcker vår mässa och i och med den våra företagsamma ungdomar, säger Hanna Engström Löwenborg regionchef på Ung Företagsamhet.

På mässan fanns möjligheten att inhandla både produkter och tjänster från de 221 utställande UF-företagen. Allt från betongbord, hårstyling, mat-appar och trädplantering i Indonesien fanns på plats.

-Vilken härlig stämning med drivna ungdomar som verkligen vill visa upp vad de gör och vad de planerar att göra framåt, säger Jenny Ohlsson förstagångs besökare på mässan.

- Jag tycker det är jätteinspirerande att vara på plats och få ta del av detta, fortsätter Jenny som med sig hem fick bland annat ett armband och kaffe.

De som ställer ut på mässan ställer även upp och tävlar i olika tävlingar. Vinnarna och i vissa fall även andrapristagarna i tävlingarna Årets UF företag, Årets Säljare, Årets Vara, Årets Tjänst, Årets Monter, Årets Hantverk, Årets Produktutveckling och Hållbart Företagande går vidare till SM i UF-företagande den 11-12 maj på Stockholmsmässan.

Ung Företagsamhet är en ideell utbildningsorganisation som jobbar med entreprenörskap i skolan. UF-företagande är en processutbildning där gymnasieelever under ett läsår får starta, driva och avveckla ett eget företag. Eleverna går igenom samma stadier som ett riktigt företag men i en trygg miljö. Sedan starten 1980 har över 300 000 elever drivit UF-företag. I år är det alltså 24 415 gymnasieelever i hela Sverige som tillsammans driver 7 596 företag. Morsvarande siffror i Gävleborg är 1078 elever och 339 företag.