Äntligen är dags att återuppliva tillverkningen av klassiska pastiller i Gävle. Brand of Gefle AB lanserar nu unika whiskypastiller, tillverkade på traditionellt sätt och smaksatta med den lokala whiskyn från Mackmyra.
Brand of Gefle AB utvecklar, packar, marknadsför och säljer pastillerna i samarbete med Jemedic AB i Gävle som står för tillverkningen och Mackmyra Whisky som levererar whiskyn.

- Vi har under en längre tid framställt ett flertal pastiller med äkta whisky från Mackmyra som smaksättare och idag är vi stolta att kunna erbjuda marknaden två helt unika ”whiskypastiller” baserade på två av Mackmyras klassiska whiskysmaker, berättar Erik Vestin, Produktutvecklare på Brand of Gefle AB.
- Vi sätter stort värde på att återigen placera Gävle på kartan som Sveriges pastillhuvudstad. I Gävle finns stor kompetens inom detta område, säger VD Kenneth Wallström, Brand of Gefle AB.
- Svensk Ek och Svensk Rök är två av våra signatursmaker och de passar även riktigt bra i pastiller har vi fått uppleva. Extra kul att de även tas fram av ett nystartat lokalt Gävleföretag, säger VD Magnus Dandanell, Mackmyra Svensk Whisky AB.

Pastillerna lanseras på Mackmyradagarna 29-30 maj i Whiskybyn där även allmänheten får möjlighet att testa dem. Därefter kommer de att finnas till försäljning på Mackmyra besöksmål, i välsorterade taxfreebutiker i Norden och på ett urval av restauranger och hotell i Sverige från juni 2015.
För mer information, kontakta:

Brand of Gefle AB
-VD Kenneth Wallström, Tel 070-720 12 43 -Produktutvecklare Erik Vestin, Tel 076-010 17 10 -Marknadschef Lennart Schüllerquist, Tel 070-589 79 52

Prova våra pastiller!
Välkommen till Pressevent i Mackmyra Whiskyby, Kolonnvägen 2 i Gävle den 28 maj kl 11.00.

För mer information se http://www.brandofgefle.se

Brand of Gefle AB etablerades i Gävle 2014. Ägare: Kenneth Wallström och Erik Vestin.
Brand of Gefle AB produktutvecklar, förpackar, marknadsför och äger nischvarumärken inom produktområdet pastiller och sockerkonfektyr på en internationell marknad. Brand of Gefle ska vara en vital uppstickare på konfektyrmarknaden där nya målgrupper bearbetas. Målgrupper med krav på äkthet och naturlighet.