Subaru WRX STI är toppmodellen i WRX-serien och har utrustats med en 2,5-liters Boxer-fyra som i Europa-utförande utvecklar 300 hk och 407Nm. Nya WRX STI är mer bränsleeffektiv och ger, med bibehållen effekt, lägre utsläpp och klarar redan nu de tuffare kriterierna för Euro6.
WRX STI kommer att erbjudas med manuell 6-växlad låda. Lägena har blivit mer distinkta och tillåter snabbare växlingar. Även styrningen är uppdaterad och responsen från den D-formade ratten är omedelbar – nästan som i en go-cart. WRX STI har precis som sin föregångare SI-Drive med tre lägen och den justerbara mellandifferentialen DCCD. För att ytterligare vässa bilens uppträdande och ge ännu bättre skjuts genom kurvorna är nya WRX STI även utrustad med Active Torque Vectoring, som flyttar gränserna och säkerställer att alla fyra hjulen driver maximalt i alla lägen.
Subaru WRX STI baseras på nya Impreza, vilket innebär 2,5 cm längre axelavstånd och större inneutrymmen än föregående generation samt hela 460 liter bagageutrymme bakom det fällbara baksätet.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Subaru i Gävleregionen.
- Det ska bli spännande att få provköra nya STI Racing, säger Christer Dahlbom, VD på Daglboms Bil. Den lär vara både vara snäll och behaglig eller som en ren "racing-maskin" beroende på hur den körs!