Mirjam Halenius är ordförande i Oslättfors Dramatörer och är också med i uppsättningen. Hur är läge, Mirjam?
- Vi är i full gång med repetitionerna så vi kommer laddade till premiären, berättar Mirjam Halenius. Vi har ett bra gäng med Mari Edefors och Joachim Hägglund i spetsen och de har ju spelat med oss i flera år!
Tilläggas kan att Maris tvillingdöttrar Ebba & Elin går i mammas fotspår och spelar fars med Oslättfors Dramatörer. Paula Mathiasson, Mirjam Halenius och Thomas Ek heter de övriga skådespelarna.
Detta är bakgrunden: Livet leker i byn Frostvallen, åtminstone för en del av grannarna medan andra lever i misär. Vad har Knut gjort av sina pengar? Varför växer brösten på den ena grannfrun hela tiden? Vem i hela friden är Dolores och vad har drivit henne till byn?
Och så dyker den mystiske Ester upp.....är hon en hen?
Sommarbuskis när den är som bäst! Alla lösa trådar samlas ihop och alla blir…?
Det finns parkering med plats för buss, det serveras hembakat fikabröd (gluten-, laktos- och sockerfritt samt fritt från nötter). Hörslinga och handikappramp gör att föreställningen är tillgänglig för alla.
Så det är bara att beställa biljetter och förbereda sig för en hälsosam föreställning på Vretas. Ja, ni vet väl att skrattsalva är bästa medlet för att må bra!

Faktaruta:
”Via Dolores”, sommarbuskis på Lunds gammelgård i Valbo.
Speldatum: Lördag 28/6 kl: 15 ● Söndag 29/6 kl: 15 ● Tisdag 30/6 kl: 19 ● Onsdag 1/7 kl: 19 ● Torsdag 2/7 kl: 19 ● Fredag 3/7 kl: 19 ● Lördag 4/7 kl: 13 och 17 ● Söndag 5/7 kl: 13 och 17
Biljettpris: 150 kr/st. Grupper min 10 personer: 130 kr/st
Barn under 13 år gratis
Hembakat fika: 40 kr
Biljettbokning: 026–19 74 79
Info: http://oslattforsdramatorer.se/
Info: http://www.lundsbonde-utanvessare.se/