Men ni som redan har hunnit bryta några av era nyårslöften behöver inte vara ledsna. Det är aldrig försent att börja om med en ny bra start. Däremot finns det verkligen ingen anledning att vänta ända till nästa nyårsafton med detta.

På tal om brutna löften kan jag inte hålla fingrarna från tangenterna när det kommer till politiken. Är det verkligen någon som förstår vad som gäller, vilka som bestämmer och på vilket sätt det egentligen skall göras?
Backar vi bandet till valresultatet och den efterföljande debatten så tolkar i alla fall jag valresultatet och folkviljan generellt enligt följande:
Vi är beredda att arbeta och betala en hel del i skatt för att vi skall ha ett bra och fungerande samhälle att leva, bo och verka i. Däremot vill vi ha valfrihet när det gäller våra skolor, vård och omsorgen. Vi vill definitivt inte ha någon snabbavveckling av kärnkraften eller chockhöjningar av bensinskatten. Dessutom kräver vi en fungerande flyktingpolitik som vi förstår samt naturligtvis en arbetsmarknad som kan lösa såväl integration som arbetslösheten i allmänhet på ett bra sätt.

Jag anser mig vara optimistiskt lagd, men ställer mig mycket frågande till den nuvarande politiska situationen. Några har frågat, på skoj eller inte, om det inte vore dags att starta ett nytt parti. Jag vet inte om det är rätt medicin men hur svårt kan det vara att sätta ihop ett valmanifest som en stor majoritet av väljarna är beredda att rösta på? Den så kallade decemberöverenskommelsen i Riksdagen är (var?) ju väldigt ”politiskt korrekt”. Men kan någon idag svara på vilka nya gemensamma konstruktiva överenskommelser som kommer att blomstra ur detta politiska baklås. Eller överhuvud taget vad som gäller framöver?

Många menar att vi som invånare och även företagare skall glädja oss åt att vi bor i ett så pass bra samhälle som vi gör. Det tror jag faktiskt att de flesta skriver under på - MEN grejen är ju att med världens förmodligen största skattetryck är det många som anser att ganska mycket skulle kunna göras i alla fall lite bättre!

Vi går nu en ljusnade framtid till mötes när det gäller årstiden så det är bara att hålla tummarna för att våra folkvalda representanter gör det bästa möjliga av den uppkomna situationen liksom den rad av beslut som på olika plan ligger framför oss. Det är ju ändå vi som valt dem som bestämmer. I alla fall vart fjärde år!

På glatt återhörande och trevlig läsning

Joe Formgren
Gestrike Magasinet
http://www.gestrikemagasinet.se