AUTOBEST är en av de mest prestigefyllda utmärkelserna till nya bilar. Juryn består av respekterade motorjournalister från 15 framträdande marknader. De bedömer en mängd olika kriterier inkluderande design, pris och bilens specifikationer.
- Den nya generationens Hyundai i10 är en värdig vinnare eftersom den erbjuder kunderna en rymlig bil med hög kvalitet och fantastiska egenskaper för en så liten bil, sa AUTOBEST´s ordförande Dan Vardie.
I september 2013 rullade den första nya i10 av bandet vid Hyundais turkiska fabrik, efter en investering på 500 miljoner euro. Den har resulterat i en ökning av årsproduktionen till 200 000 bilar och inklusive Hyundais fabrik i Tjeckien uppgår årsproduktionen i Europa nu till 500 000 fordon. Från och med 2014 kommer 90 procent av Hyundais modeller som säljs i Europa också att tillverkas i Europa.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare av Hyundai i Gävle.
- Hyundai i10 är en populär bil och jag är helt övertygad om att den kommer att få en ännu större publik med den nya modellen, säger Christer Dahlbom, VD på Dahlboms Bil.

Mer info: http://www.dahlbomsbil.se

Hyundai Bilar AB, http://www.hyundai.se, bildades 1990. I Sverige har Hyundai idag 85 försäljningsställen och 110 serviceverkstäder landet runt.
Följ oss på http://www.facebook.com/hyundaisverige
Hyundai Motor Company, startades 1967 och är nu Koreas ledande biltillverkare med försäljning och service över hela världen. Hyundai sålde 2012 4,4 miljoner bilar världen
över. Bilarna säljs i 186 länder via 5300 återförsäljare. Hyundai har idag sju
tillverknings-fabriker utanför Korea: i Kina, Indien, Turkiet, USA, Tjeckien, Ryssland
och Brasilien.