Fredagen den 12 september lägger vi in räls i den nya hallen för att kunna ta mot spårvagnarna på måndag den 15 september.
Då startar inflytten till den nya spårvagnshallen i Gävle. Det är 46 år sedan den gamla spårvagnshallen från 1909 revs 1968.

Nu kommer den alltså att återuppstå i ny skepnad. Byggnaden kommer även att inrymma ett spårvägsmuseum inom kort. - Detta har länge varit en dröm för Svenska Spårvägssällskapet Gävleavdelningen och nu blir den äntligen av.

Vi har mycket föremål och fotografier från Gävles spårvagnsepok, säger ordförande Thomas Dahl. Nu kan vi äntligen få visa upp det för allmänheten. Vi saknar däremot en komplett uniform och skulle gärna ta mot en sådan med glädje. Vi har uniformsmössor och konduktörsväskor men ingen uniform varken vinter eller sommarmodell.

Vi är mycket glada att kunna presentera denna nyhet allra helst eftersom det i våras var hot om att vagnarna skulle få lämna Gävle denna gång kanske för gott. Men nu ser vi åter framåt och med förnyad glöd. Steget mot en museispårväg är nu mycket närmre än tidigare nu finns det inga hinder utan vi skall diskutera med Gävle kommun och få fram en bra lösning på hur en sådan bäst kan dras, det finns för övrigt en nedlagd järnväg som skulle kunna återbrukas efter upprustning. även en anslutning mot Atlasspåret och Fältskärsleden är en möjlighet, vi får sätta oss ner och titta på detta menar Thomas Dahl.

Den nya Spårvagnshallen kommer att ligga på Sörby Urfjäll och blir således granne med Sveriges Järnvägsmuseum, en tanke är att vi kan ha ett samarbete på nära håll i framtiden men vi får diskutera detta först.

Gävle får nu alltså ytterligare en attraktion att vara stolt över och framtiden ser ljus och spännande ut, det finns bara möjligheter nu.

Närmast för Gävleavdelningen är nu att installera sig i lokalerna sedan blir det utställning på Järvägsmuseet den 20 september som visar renovering och nostalgi.

Ett jubileeum utlovas till den 13 november då det firas att 105 år passerat sedan första spårvagnen rullade i Gävle 13 november kl. 13.30 em 1909.

Rättelse:
Efter problem för nuvarande hyresgäst att komma ur från de nya lokalerna har vi fått skjuta på flytten framåt en tid. Vi inväntar klartecken från fastighetsägaren och det ser ut som om fredagen den 3 oktober blir datumet som gäller för flytt nu. Ordf. Thomas Dahl