Med ett mycket bra skydd från åska, radiostrålning och andra atmosfäriska störningar, såsom tex solstormar, skapar anläggningen en unik och utökad säkerhet. I Area X har vi lagt stor vikt vid säkerhet. En del av detta säkerhetstänk är givetvis driftsäkerheten. Genom att bygga två helt separata förbindelser från vårt bergrum till internet försäkrar vi oss om att kommunikationen är så säkrad mot avbrott som det bara är möjligt. Elförsörjningen är säkrad med både UPS och Dieselaggregat vilket gör att vi hittills aldrig haft en oplanerad elstörning i våra datahallar. Vårt mycket nära samarbete med Huawei gör att även vår elektroniska säkerhet är av yppersta världsklass.

Area X är en grön hostinganläggning. Här drivs allting med källmärkt förnyelsebar el. Kylningen av datahallarna kommer från kallt grundvatten långt under bergrummet. Givetvis är vi även miljöcertifierade enlig ISO14001, allt för en hållbar framtid.

Area X erbjuder Colocation, Dedikerade servrar, VPS och Virtuella Datacenters baserade på Open Stack.

Mikael Grönvall :

”Grönvalls Data väljer att flytta sin serverutrustning till Fiberdatas bergrum för dess säkerhet och redundans av internetförbindelser. Möjligheten att 24/7 ha åtkomst till datahallen väger tungt bland våra konsulter.

Vi ser att samarbetet med Fiberdata, som återförsäljare av deras tjänster, kommer att öka på sikt och för att våra kunder samt hostingmiljön ska fungera tillfredsställande långsiktigt. ”

Jerker Klang, Hostingchef Area X:

Genom vår satsning på att arbeta med partners kan vi fokusera på att göra det vi är bäst på, utveckla ett av världens säkraste hostingkoncept. Grönvalls Data passar perfekt in i bilden då de har bred och djup kompetens. Vi välkomnar Grönvalls Data till familjen av Area X Partners.

Om Area X

Area X tillhandahåller hostingtjänster utvecklade för att hjälpa dig att öka din produktivitet och maximera resursutnyttjande. Med mer än 12 års erfarenhet kan Area X erbjuda en komplett produktportfölj från Colocation till virtuellt Datacenter. Dessutom servicetjänster som tex vår marknadsledande Area X Cloud Backup.