ÖVERSIKT
Nya X-Trail förenar Nissans ansedda 4x4-system med nya idéer och teknik, som hämtat inspiration från banbrytande crossover-modeller i varumärkets produktsortiment. Utvecklingsarbetet har skapat en bil som omdefinierar segmentet för kompakta SUV-bilar.
X-Trail är byggd på den nya gemensamma plattformen Renault-Nissan Alliance Common Module Family (CMF) och är lika fulländad som den tidigare modellgenerationen, men har hämtat stil och effektivitet, spännande design, innovativ teknologi och suverän komfort från crossover-segmentet.
Nissans förhoppning är att göra nya X-Trail till det mest fullständiga och attraktiva alternativet inom C-SUV-klassen och det har varit drivkraften bakom bilens nya, djärva design. Nya X-Trail har fått ett spännande nytt utseende, som följer Nissans senaste designprofil och som gör att bilen passar perfekt in i visionen av formgivningen av en modern crossover-SUV.
Tack vare en smäcker men ändå muskulös kaross visar nya X-Trail upp både styrka, äventyrslusta och svepande linjer. Den eleganta och sportiga profilen omfattar många nya, spännande designdetaljer. Som de nya djärvt utformade strålkastarna - LED-strålkastare som standard på högsta utrustningsnivån - och en tydlig ny LED-signatur, som gör att bilen omedelbart känns igen i mörker. Andra detaljer är en eldriven baklucka och ett öppningsbart panoramasoltak.
Invändigt erbjuder X-Trail en helt ny inredning för passagerarna. Kupén, som är helt förändrad med upp till sju säten (tillval) och har fått teaterliknande layout av sätena, som gör att alla passagerare har en fantastisk sikt ut genom fönstren. Med premium material och intelligent design sätter X-Trail en helt ny standard för hur man tar sig in i baksätet, utrymme för en eventuell tredje stolsrad och tekniklösningar inuti bilen. X-Trail är utrustad med senaste generationen av NissanConnect, som erbjuder integrering av smartphone och en rad innovationer, bland annat flera inbyggda appar för att förstärka upplevelsen av att vara fullt ansluten under resan.
Nya X-Trail drivs av en stark men sparsam diesel, dCi 130-motorn, som ger en optimal balans mellan bränsleekonomi och prestanda i alla hastigheter. Den finns med både 2- och 4-hjulsdrift. 4x4 är utrustad med Nissans senaste generation av ALL MODE 4x4-i. Tillsammans med Nissans nya Chassis Control-system och Nissan Safety Shield erbjuder X-Trail drivlina säkerhets- och komfortfunktioner som gör att föraren kan njuta av varje resa.
Nya X-Trail kommer att spela en viktig roll i Nissans växande crossover-familj. Den kommer att tillverkas på nio olika fabriker runt om i världen och för ett stort antal marknader. Nya X-tails föregångare har varit en av Nissans största säljframgångar över hela världen och den nya versionen kommer enligt planerna att bli en viktig produkt i Nissans affärsplan.
Startpris på X-Trail börjar från 244 900 kr.
Anetorn Bil är återförsäljare för Nissan i Gästrikland med försäljning och service i både Gävle och Sandviken.
- Det är spännande att sälja Nissan eftersom det hela tiden kommer nya intressanta lösningar för att kunderna ska få en särklassig körupplevelse, säger Lars Anetorn, VD på ANetorn Bil. Nya X-trail är ett bra exempel på det!
###
Om NISSAN EUROPE
Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 14 500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 635 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil med 97 % nöjda kunder och med hela 95% av kunderna som rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 24 innovativa produkter på den europeiska marknaden och ligger i topp för att bli det mest sålda asiatiska bilmärket i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 181 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. http://www.newsroom.nissan-europe.com/se

Följ oss på: http://www.facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige