– Vi är väldigt nöjda med att få Tim Wallace till Brynäs IF, säger Stefan Bengtzén, sportchef. Han är en NHL-meriterad forward som jag tror kommer att passa väldigt bra in i vårt lag just nu. Han är en energispelare med ett bra skott, och det känns bra att vi kunde hitta den här lösningen tillsammans med Örebro. Tim Wallace (185/94) är född 1984 och kommer från Anchorage i USA. Han kom till Örebro HK inför säsongen 2013/2014 där han spelat fram till nu. Innan dess har han meriter från både spel i NHL och AHL.

Tim Wallace har under sin karriär spelat 101 NHL-matcher i bland annat Pittsburgh Penguins, New York Islanders och Carolina Hurricanes. Han har spelat 375 AHL-matcher med bland annat Wilkes-Barre Scranton Penguins, Bridgeport Sound Tigers och Charlotte Checkers. Som junior var han även med i Team U18 för USA. Förra säsongen gjorde han 32 poäng (15+17) på 55 spelade matcher i SHL och 6 poäng (2+4) i Kvalserien. Den här säsongen har han hittills gjort 8 poäng (3+5) på 27 spelade matcher.

Tim Wallace är högerskytt, och en hårt arbetande forward som ger allt under matcherna. Han är en ledargestalt som tidigare också varit assisterande kapten i AHL. – Jag är väldigt glad att vi har kommit överens med Tim Wallace. Vi är i behov av spelare och det här känns som en mycket spännande lösning för oss, säger tränare Tommy Jonsson. Han gjorde en stark säsong förra året i Örebro. Han är en producerande spelare samtidigt som han är frän och tuff i sitt spel. Det är precis vad vi behöver så det känns både positivt och spännande för vår del.

För ytterligare information, kontakta Stefan Bengtzén,
sportchef i Brynäs IF, på tel. 0736-33 33 47