Besökarna blev väl mottagna av Storviksbor klädda i mer eller mindre tidstrogna dräkter samt med en parad av veteranfordon med bland annat två stycken T-Ford och andra fina prylar som Bosse Byman lånat ut från sitt eget museum, Kvarnbacken i Storvik. Olof Derfer gick omkring i en stilig uniform från 1910 och satte sin prägel på det hela.
Peter Kärnström, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Sandviken, hälsade besökarna välkomna och berättade om Storviks Stationshus i samband med att de drack kaffe och åt en smörgås i väntsalen. Bland annat fick man veta att Stationshuset är den äldsta offentliga byggnaden i Sandvikens kommun! Engelsmännen reser runt i Europa och besöker järnvägsmuseer och åker med historiska tåg. Men de hade aldrig upplevt ett sådant välkomnande på något annat ställe!
- Det var en fantastisk och trevlig tillställning som Storviksborna ordnat, sa Peter Kärnström. Det är ju fascinerande att vi kan visa upp sådana klenoder som Järnvägsmuseet och Stationshuset i Storvik.
Det var stor uppställning från Sandvikens kommun och även Monika Jakobsson, kommunfullmäktiges ordförande, och Eva Hofstrand, turistchef, var med och bidrog till feststämningen.
Engelsmännen var verkligen förtjusta i det sätt som de blev mottagna och välkomnade! De sa att de aldrig varit med om något liknande!
Även den slitnaa vändskivan utanför de gamla lokstallarna kom till användning när de gamla loken skulle vändas åt rätt håll. Det ena tåget, med Järnvägsklubbens deltagare, fortsatte mot Ockelbo för att sedan åka därifrån tillbaka till Gävle. De som reste med the Railway Touring Company reste tillbaka till Gävle och fortsatta järnvägsaktiviteter under de fem dagar de tillbringade i Gävle. Vändskivan balanserar på ett nav i mitten och med stödhjul i ytterkanten. Men om loket står snett blir det svårt att vända, eftersom vändskivan manövreras för hand!
Så organisationskommittén med Lena Glimmerbeck i spetsen kan verkligen känna sig nöjda med Wilhelminadagen! Till och med vädergudarna var på arrangörernas sida den här dagen!