– Jag heter Anna, är 24 år och kommer ifrån Edsbyn i Hälsingland. När jag tog studenten flyttade jag till Gävle där jag började jobba som telefonförsäljare på Call-Up. Efter ett halvår fick jag börja jobba på deras kvalitetsavdelning och efter ytterligare något år fick jag ta över tjänsten som ekonomiansvarig. Där fick jag flera års skola inom både redovisning, löner och personalfrågor och massor av annat vilket jag är väldigt tacksam för. Att arbeta mig till kunskap istället för att studera passar mig utmärkt även om jag var duktig i skolan och fick stipendium som årets bästa ekonomistudent på gymnasiet.

I slutet av 2013 bestämde jag mig för att starta eget företag då det varit en dröm ända sedan jag var liten och jag kände att jag ville utvecklas ännu mer. Min mamma, pappa, morfar, lillebror, syster osv driver eller har drivit eget företag så det kanske ligger i mitt DNA att vilja göra det själv!

Jag driver alltså idag en liten redovisningsbyrå för småföretagare, men jag försöker vara mycket mer än så. Jag försöker vara lite av en helhetslösning för mina kunder. De ska fokusera och lägga all energi på det de är bra på, och därför vill jag frigöra deras dyrbara tid genom att vara den enda personen de behöver höra av sig till när de behöver hjälp med något. Oavsett om det gäller redovisning, försäkringar, juridiska frågor, hjälp med hemsida eller vad det nu kan vara.

Har jag själv inte kunskapen att lösa problemet åt dem så hjälper jag till länka ihop dem med någon som kan. Jag har genom nätverkandet fått många bra kontakter i många olika branscher, vilket gör att jag snabbt kan hitta rätt person för jobbet. Jag själv hjälper till med allt ifrån redovisning, bokslut och årsredovisning till sociala medier, foto och bildredigering. Jag jobbar även lite med mode och media och håller just nu på att anordna ett mode-event på en av stadens nattklubbar. Jag tycker att det är en lyx att få hålla på med det roligaste av två världar. Jag får dels utlopp för min kreativa, estetiska sida men får även jobba med ekonomi och företagande. Jag är idag själv i företaget men har just nu så fullt upp att jag funderar på att anställa någon på deltid så att jag har möjlighet att ta emot fler kunder.

Jag har idag redovisningskunder inom många olika branscher och det gör jobbet extra kul och utvecklande. Jag har snickare, dykare, cirkusartister, konstnärer, fotografer, butiksägare, hälsoterapeuter, telecom-företag, fönsterputsare, artister, art directors osv vilket gör att jag ibland kan koppla samman dem med varandra om de behöver hjälp med något som jag inte kan


Med Vänliga Hälsingar
Anna Eriksson
MODERNIC Consulting AB
modernic.se