– Någonstans har jag gjort en resa med det som jag, utöver min familj, älskar mest här i livet, säger Micke Sundlöv. Jag har varit i Brynäs IF mer eller mindre sedan 1987, både som spelare och som ledare, och jag har kommit till en punkt där jag känner att jag vill göra något annat. Det kan vara bra, både för Brynäs IF och för mig. Det känns också bra att få ta det här beslutet själv, än att bli tvingad av t ex arbetsgivare eller sjukdom. Mitt i allt det sorgliga som det ändå är att lämna efter så många år, känns det ändå bra att det här verkligen är mitt beslut.

Micke Sundlöv tillträdde som sportchef inför säsongen 04/05, och blev då Brynäs IF:s första sportchef någonsin. Då fanns redan Tomas Thelin, utvecklingsansvarig i sportorganisationen. En viktig uppgift för utvecklingsansvarig och sportchefen under de här åren har varit att lägga grunden till, och bygga upp den välmående sportorganisation som finns i föreningen idag. Sedan säsongen 08/09 har Brynäs IF haft samtliga fem elitlag med i slutspelet (U16, J18, J20, dam, A-lag) och tillsammans har dam- och juniorlagen tagit hem femton SM-medaljer till föreningen. A-laget har gått till slutspel åtta av de tio år som Micke Sundlöv varit sportchef. Två av säsongerna har dock slutat med spel i kvalserien för A-laget, men båda gångerna har Brynäs IF lyckats spela sig kvar. Säsongen 11/12, samma år som Brynäs firade 100 år, resulterade slutspelet i ett mycket efterlängtat SM-guld.
– Micke har gjort ett stort jobb i utvecklingen av Brynäs sportorganisation. Han har utfört sina uppgifter med kompetens, lidelse och ett stort Brynäshjärta, säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs IF. I det korta perspektivet är det så klart en stor förlust, men det öppnar ju också upp för nya möjligheter i Brynäs fortsatta utveckling.

Micke Sundlöv har också varit en av de drivande krafterna bakom Brynäs framgångsrika juniorsatsning som idag tillhör en av Sveriges främsta, och som fostrat fram många talanger under de senaste åren.
– Det har varit en fantastisk resa att vara med på under de här tio åren, och den jag har jobbat närmast under alla år är Tomas Thelin. Det som har värmt mest i kropp och själ för oss båda är nog ändå att ha fått vara med och se alla våra duktiga juniorer som har kommit fram genom åren, från Nicklas Bäckström och framåt, säger Micke Sundlöv.


Nu har han haft tjänsten i tio år, levt i både med- och motgångar med föreningen, och med sitt stora hjärta för klubben så har han alltid satt Brynäs bästa framför sig själv. När han nu väljer att själv
avsluta sin tjänst försvinner också en av föreningens profiler.
– Det känns som en bra tidpunkt både för mig själv och för föreningen att sluta nu, säger Micke Sundlöv. Sportorganisationen har en bra grund att stå på, och A-laget har fått en bra och stabil organisation runt sig. Brynäs IF har nu alla förutsättningar för att kunna närma sig, och med egna idéer och kraft ta sig förbi suveränen i svensk ishockey som just nu är Skellefteå AIK.

Vad Brynäs sportchef ska göra när han nu avslutar sin tjänst i Brynäs IF är ännu oklart.
– Jag ska först och främst arbeta i Brynäs IF fram till den sista juni för att lägga de sista pusselbitarna inför nästa säsongs lag, och ta hand om all administration runt det, säger Sundlöv. Efter den sista juni vet jag inte vad jag ska göra, men jag vill gärna fortsätta arbeta med ishockey. I sex säsonger har jag haft förmånen att jobba nära några killar som har scouting som sitt yrke. Det verkar vara ett roligt och fritt jobb så det skulle vara fantastiskt att i framtiden få vara en Inge Hammarström och arbeta som scout åt ett NHL-lag.


För ytterligare information, kontakta Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs IF,
på tel. 0736-33 33 00