En av de vanligaste frågorna vi får just nu är
”Vad gör ni hela dagarna när museet är stängt?”
Svaret är att vi gör massor. Att tömma ett helt museum, bygga om och bygga upp tar sin tid.Teknikerna har mycket jobb med det praktiska, några är involverade i planering och uppbyggnad av de nya basutställningarna som kommer att öppna succesivt under 2017-2019, arkeologerna jobbar på med sitt, byggnadsvårdarna likaså. En stor del av deras arbeten sker ju ute i länet.
På avdelningen för samlingar och arkiv jobbas det också på med de vanliga arbetsuppgifterna, som att digitalisera och hantera samlingarna. Under ombyggnaden har det blivit ännu mer att göra eftersom alla föremål som tidigare stod i utställningarna behöver tas om hand, rengöras och magasineras. Personal som du annars möter i vår reception och butik är engagerade i det arbetet. Museets administrativa enhet har precis som de brukar hand om ekonomi och personalfrågor med mera. Pedagoger, intendenter och antikvarier jobbar i hela länet, med skolklasser, föredrag, familjedagar och utställningar och våra kommunikatörer har fullt upp med marknadsföring av alla arrangemang. Bland annat.
Under våren sätter vi upp den årliga grafittiväggen på museets tomt. Vi placerar även ut pallkragar för stadsodling, för den som bor i stan men vill ha möjlighet att odla. Följ oss på sociala medier och http://www.lansmuseetgavleborg så får du veta mer!