Årets tema för kryssningen är ”Hälsa, framgång och belöning” och det var stor uppslutning när ett 60-tal effectare tog del av budskapen. Intresset var stort även när föredragshållarna sedan skulle presenteras. Den spännande trion består av flerfaldige världsmästaren i armbrytning, Heidi Andersson, OS-mästaren i skidskytte Björn Ferry och Länsförsäkringars privatekonom Elisabeth Hedmark.

Efter genomgången intogs en gemensam lunch i munter stämning. Värdinnan, hotelldirektör Karin Lundman, var mycket nöjd med evenemanget och köksmästare Jimmy Vettainen hade dukat upp en härlig lunchbuffé med både soppa, kött och fisk så att ingen behövde återvända hungrig till arbetet.

Läs mer om årets föreläsare på effect+kryssningen nedan.

Vill ni veta mer om effect plus+, bli medlem och följa med på kryssningen eller tipsa om nya företag som kan bli bra medlemmar? Ring då Nalle Rydstrand på telefon 070-510 50 50 eller e-post nalle@effectplus.se
http://www.effectplus.se
http://effectmagasinet.se



Föreläsare 2016

Heidi Andersson
Styrka från Ensamheten

En av världens främsta armbrytare genom tiderna och välkänd idrottsprofil från Ensamheten och Storuman. När någon frågade den 11-åriga Heidi vad hon ville bli som stor, svarade hon armbrytarproffs och Greenpeaceaktivist. Redan som 19-åring bestämde sig Heidi för att starta företag och bli Sveriges första professionella armbrytarkonsult. Hon har bidragit till att öka intresset för sporten armbrytning, inte minst tack vare sina framgångar på tävlingsarenan. Genom åren har hon blivit världsmästare elva gånger och 2011 rankades hon etta i världen oavsett viktklass. Hon har också arrangerat stora mästerskap och introducerat flera hundra armbrytarbord på skolor och fritidsgårdar runt om i Sverige. Flertalet av borden har tillverkats lokalt i Storuman.
Heidi kommer att berätta om de medvetna val som har format henne som människa, armbrytare och företagare, och inte minst varför hon ser den lilla orten Ensamheten som den betydelsefullaste platsen på jorden.
Heidis hobby är att förverkliga drömmar, driva företag och att eftersträva att vara bli en planetskötare i världsklass med målsättningen att vara fossilfri till år 2025, träna med armbrytargymnasieelverna, leka skogsbrukare och dricka kaffe i Ensamheten och lösa världsproblem. Om viljan och pärgrävarmentaliteten finns är det mesta möjligt! Energi och tydliga målbilder slår klass.

Presenteras av GävleDala Kirurgin


Björn Ferry
Ladda som en mästare

Sveriges mest framgångsrika manliga skidskytt genom tiderna. Uppvuxen och boende i Storuman. Han tog sin första världscupseger den 19 januari 2008 i jaktstartsloppet i italienska Antholz. Idrottsliga meriter är bl.a OS-guld Vancouver 2010, VM-silver masstart Ruhpolding 2012. Sju segrar i världscupen, tjugotvå pallplatser. Björn är gift med armbryterskan Heidi Andersson. Den 19 juli 2011 föddes deras första barn. Han avslutade sin skidskyttekarriär den 23 mars 2014 efter 13 säsonger som aktiv i landslaget.

Bland hans utmärkelser återfinns bl.a H.M. Konungens medalj (2010), IBU Medal of Honor in Silver (2014), Årets prestation (idrottsgalan 2011, för OS-guld jaktstart Vancouver), Årets lag (idrottsgalan 2008, för VM-guld mixstafett Antholz 2007), Årets Vildman (2007), Årets Västerbottning (2010), Invald i skidskytteförbundets ”hall of fame” 2015.

Presenteras av Scandic


Elisabeth Hedmark
Mer än bara lönen

Länsförsäkringars privatekonom har efter 30 år i bank- och försäkringsbranschen sett stora förändringar som påverkat privatekonomin på både gott och ont. Inte minst har de ekonomiska förutsättningarna vid pensionen förändrats och vi måste räkna med lägre pensioner framöver, i vissa fall hälften av slutlönen. Det är därför viktigt att förstå vad som påverkar pensionerna och planera för det, ju tidigare desto bättre. Vad är viktigt att tänka på och hur kan man gå till väga?

Ibland blir livet tyvärr inte som man har tänkt sig och något oväntat sker som exempelvis sjukdom eller dödsfall. Ett genomtänkt försäkringsskydd på familjen blir ett stort stöd när något oförutsett händer. Vilka försäkringar är en grundtrygghet?

Presenteras av Länsförsäkringar Gävleborg