Kristina, eller "Kina" som hon kallas har ett förflutet på Folktandvården, men är redan väl hemmastadd i lokalerna på Nygatan i Gävle, då hon arbetat 1,5 år på kliniken och ser nu fram emot den nya utmaningen.
– Det känns både bra och stort att ha fått det här förtroendet av Mats, säger Kina. Visst har det varit en målsättning att en gång få en egen klinik, så det är en dröm som går i uppfyllelse samtidigt som förväntningarna är höga. Jag skall tillsammans med mina medarbetare göra allt som står i vår makt att leva upp till det förtroendet.

Kina kommer att överta Mats patienter men även all personal.
– En kul poäng är att redan när Kina praktiserade hos oss under sin studietid så såg jag att hon var av det rätta virket, berättar Mats. Jag sade redan då, i och för sig lite på skoj, att en dag så kan du ju ta över praktiken! Här är vi nu och det känns verkligen helt rätt att lämna över verksamheten till Kinas trygga händer. Jag vill även passa på att tacka alla patienter som gett mig förtroendet att få ta hand om dem under de här 30 åren.

Tandlaget Borr & Tång har sin mottagning på Nygatan 26 i Gävle. Det är länets största privata tandläkarklinik och är idag 6 stycken tandläkare, 2 tandhygienister samt 6 tandsköterskor.

För mer information se: http://www.borrotang.se

Bildtext: Från vänster,Tandsköterska Marie Bodin, Kristina "Kina" Östling, Mats Englund och Helén Henriksson.