Birgitta har i många arbetat med internationell handel i östafrika och Norden och har ett brett kontaktnät med samarbetspartners i flera andra länder. Målsättningen är att genom egna arrangemang fungera som en internationell mötesplats i ett samarbete med både privata och offentliga aktörer.

Södra Station som byggdes 1926 har nu rustats i en första etapp och efter en historisk genomgång av kollegan Max Stenlund berättade Birgitta om planerna för verksamheten med konferens- och eventmöjligheter samt att Maxim återuppstår som danspalats och startar med dansbandskvällar i slutet av oktober.
– Jag känner mig väldigt glad och förväntansfull över att få möjlighet att erbjuda en mötesplats som står för öppenhet, inspiration, dynamik, samverkan och hållbarhet.

Därefter var det dags för världsartisten Johan Wellton, utbildad på Gävles cirkusskola som uppträdde med smakprov ur sin kommande föreställning Glitch vilken kommer att spelas på Södra Station våren 2015. Johan berättade på ett humoristiskt och givande sätt om sitt liv som både lokal och internationell artist och entreprenör.

Gästerna fick under eftermiddagen även lyssna på Charlotte Kalin från Chamber Trade Sweden och Alf Liljehall från Tellux AB som berättade om sina erfarenheter från handel inom tillväxtmarknader.
Dagen avslutades med mingel och förfriskningar där gästerna, som var både lokala och många långväga, var eniga om att Gävle onekligen fått en ny spännande mötesplats i form av den gamla stationen som nu går en ny framtid till mötes.

För mer information se http://www.sodra-station.se