Norrlandsfondens vd Lars-Olov Söderström hälsade gästerna välkomna innan Eva Hamilton, koncernchef på SVT, höll en fängslande föreläsning om utvecklingen av media i allmänhet och TV i synnerhet.
– Fantastiskt roligt att Norrlandsfonden tillsammans med IVA kunna erbjuda en sådan intressant och engagerande föreläsare som Eva Hamilton, säger Per-Erik Persson på Norrlandsfonden, Gävle. Tillställningen blev riktigt välbesökt trots att Brynäs hade hemmamatch vilket indikerar att ämnet intresserar många personer oavsett bransch.

Året hittills har speglats av viss fortsatt återhållsamhet i Gävleborg vad gäller investeringar men trots det har Norrlandsfonden medverkat i ett antal väsentliga satsningar som gjorts i Gästrikland under året, bland annat Furuviks nya camping och gästhamn.
– Norrlandsfonden presenterar om en månad årets konjunkturbarometer gjord av SCB för vår räkning och det är med intresse vi inväntar de norrländska företagens syn på nuläge och framtid. Sammantaget för hela Norrland ser året utlåningsmässigt ut att kunna bli rekord i vår 53-åriga historia. Extra roligt är att X-län tar en bra del av den kakan. Högaktuellt är även att vi under oktober formellt kommer att öppna ett besökskontor i Movexums lokaler på Teknikparken i Gävle där våra kunder och partner kommer att kunna träffa mig eller någon av mina kollegor vid behov, hälsar Per-Erik.

Om Norrlandsfonden
Norrlandsfonden är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i företag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg med tillväxtambitioner. Kunderna finns i nästan alla branscher, från tillverkande industri och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Särskilt intresserant är företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter.
http://www.norrlandsfonden.se

OM IVA
IVAs nätverk består av beslutsfattare och experter från näringsliv, akademi och förvaltning. IVA är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen och näringslivets utveckling. Som medlem i IVAs Näringslivsråd kan företag bli en del av IVAs nätverk.

Näringslivsrådet har drygt 220 medlemsföretag från såväl industri som tjänstesektor, allt ifrån globala koncerner till småföretag och organisationer. Det är Näringslivsrådet som säkrar IVAs förankring i näringslivet och ger ett långsiktigt finansiellt stöd till verksamheten. Som medlem i Näringslivsrådet bidrar man till att utveckla IVAs verksamhet.
http://www.iva.se