Fordonen, som kommer utrustade med bl.a. respiratorer och syrgastankar, kommer att levereras till den liberianska regeringen genom FNs program för medicinstöd.
- Vi hoppas att vår insats kommer bidra till den globala kampen mot denna fruktansvärda sjukdom, säger Kwag Guk Lee, Senior Vice President för Hyundai Motor Company.
Det dödliga Ebola-viruset, vars utbrott började i Nya Guinea förra året, har spridit sig till flera västafrikanska länder som Liberia, Sierra Leone, Nigeria, Mali och Senegal. Ebola-rapporter har också inkommit från USA och Spanien. Enligt World Health Organization (WHO) har 19 648 personer insjuknat i Ebola, varav 7 645 personer har avlidit (enligt siffror från 23 december 2014).
Vid sidan av stödet i Ebola-kampen arbetar Hyundai aktivt med att skapa arbets- och utbildningstillfällen i en rad U-länder, flera av dem i Afrika. Under 2013 öppnade man ”Hyundai-KOICA Dream Center” i Ghana, en gymnasieskola med tekniskt fokus, som en del av företagets CSR-arbete.

Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Hyundai i Gävle.
- Det här visar att Hyundai är ett framgångsrikt företag som spontant tar samhällsansvar genom att skänka ambulanserna, säger Christer Dahlbom, vd på Dahlboms Bil. De är dessutom engagerade i flera välgörenhetsprojekt och bland annat huvudsponsor för fotbolls-VM för hemlösa!

Hyundai Motor Company startade sin verksamhet 1967 och är nu Koreas ledande biltillverkare med försäljning i 186 länder via 5 300 återförsäljare. 2013 såldes 4,7 miljoner Hyundaibilar världen över och Hyundai Motor Company är världens fjärde största biltillverkare. Hyundai har idag 12 bilfabriker; tre i Korea, tre i Kina, Indien, Turkiet, USA, Tjeckien, Ryssland och Brasilien. Följ oss på http://www.facebook.com/hyundaisverige