Hyundais förare Thierry Neuville och Dani Sordo hamnade i rallyts absolut jämnaste kamp när de slogs om femteplatsen på den sista sträckan (SS15 - Col St. Jean-St. Laurent – 10,16 km). Det skiljde endast 0.2 sekunder mellan stallkamraterna när de var på väg in i Power Stage, men i slutändan var det Neuville som tog femteplatsen med 0.8 sekunder före Sordo.
Det var också första gången någonsin som Neuville tog sig i mål i Monte-Carlo. Belgaren har gjort många framsteg under rallyt, och blev mer självsäker för varje dag som gick. En tredjeplats i lördagens 36,85 km långa Sisteron-Thoard-sträcka gav honom en fjärdeplacering i den första sträckan på Col St. Jean-St. Laurent. Han var också den tredje snabbaste föraren genom den ikoniska Col de Turini-sträckan (SS14 – La Bollène Vésubie-Sospel – 31,66 km) i söndags. En stark avslutning i Power Stage gav honom en välförtjänt femteplats i den första tävlingen i Hyundais andra WRC-säsong.
När Sordo på den första sträckan i torsdags förlorade hela 30 sekunder väcktes kämpaglöden hos spanjoren. Han lyckades prestera några riktigt bra tider under helgens sträckor. När lördagen var slut hade han klättrat upp i topp fem. En tredjeplats på söndagens första sträcka gav honom en bra ledning över Neuville, men gapet mellan Hyundais två förare krympte tillslut till 0.2 sekunder efter SS14. Och när Power Stage var klart fick Sordo nöja sig med en sjätteplats, men han är fortfarande mycket nöjd med premiären av sin andra WRC-säsong hos Hyundai.
Hyundai har dragit många lärdomar av detta rally, som bjöd på såväl ishalka som lervälling under alla de fyra dagarna. Att hamna i topp 6 med båda bilarna visar på en avsevärd förbättring för Hyundais team om man jämför med för 12 månader sedan, då ingen Hyundai i20 WRC tog sig förbi rallyts öppningsdag.
Hyundai kommer nu att gå tillbaka och analysera både bilar och förare och påbörja förberedelserna inför Rally Sweden som drar igång den 12 februari.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Hyundais breda bilprogram i Gävle.
- Det ska bli spännande att se våra bilar i Rally Sweden, förarna har absolut kapacitet till en mer framskjuten placering, säger Christer Dahlbom, vd på Dahlboms Bil.