Michael Angelryd, VD på Poolia Gävle hälsade alla välkomna och utlovade verktyg för att skapa förändring, förbättra motivationen och utveckla framgångsrika team.

Föredragshållaren Mike Florette gjorde ingen besviken utan levererade en helgjuten timme som både utbildade, inspirerade och roade deltagarna samtidigt som viktiga och användbara lärdomar förmedlas. Temat var hur rön från hjärnforskning kan bidra till bättre team och åhörarna bjöds härliga metaforer som att ”en timme med sin älskade går fort till skillnad mot att tillbringa samma tid på en het spisplatta utan kläder” samt att det är en mycket bättre att uppge att man är ”uthållig i stället för ”envis” när man söker en ny befattning.

– Jag älskar frukostföreläsningar, framhåller Mike Florette, och att prata om hur hjärnan fungerar. Om vi inte förstår det kan vi inte skapa bra team. Och redan med lite kunskap kan vi åstadkomma stora positiva förändringar. Faktum är att 90 % av den kunskap vi har om hjärnan har forskningen kommit fram till de senaste 15 åren.

Att Mike uppskattades av åhörarna rådde det ingen tvekan om då flera trängdes efter föreläsningen för att köpa ett exemplar av hans senaste bok ”Psykopater i arbetslivet”. En bidragande orsak kan vara att de nyss lärt sig att en viss procentuell andel av alla chefer är just psykopater!