Temat var ”Ricoh Inspiration Day” då dagen arrangerades i samarbete med partnern och huvudleverantören Ricoh. Det var en välbesökt tillställning med mässa på nedre plan där besökarna fick ta del av trender och nyheter från bl.a Ricoh, Microsoft, Dell och andra ledande tillverkare.

På övervåningen så avlöste det ena inspirerande föredraget det andra. Gästerna fick bl.a lära sig mer om virtuella möten på distans med video och interaktivitet och förenklad dokumenthantering.
Niklas Grandien berättade om modern IT som funktion och paketerade, budgetbara tjänster till små och medelstora företag. Därefter beskrev Ludwig Olofsson från Jajja hur man skall arbeta med sina hemsidor för att upptäckas och rankas högt av Google.
Peter Reigo, från Birdseye beskrev hur man håller koll på mötesrum, teknik och var kollegorna befinner sig i framtidens kontorslandskap. Därefter beskrev Peter Nordin, Playipp hur man får ut sina digitala budskap på digitala skärmar och smartphones.
Avslutningvis så visade Karl Elias och Pelle Johansson från Ricoh live via videolänk hur man arbetade med avancerade trycksaker i deras maskiner på huvudkontoret.

En intressant och givande dag med deltagare från flera olika branscher och offentlig sektor fick se mängder av framtidens möjligheter - redo att installeras i morgon dag.

– Vi såg det här som ett utmärkt tillfälle att få visa upp lokalerna och våra leverantörer samtidigt som vi vill inspirera genom att visa upp vilka fantastiska möjligheter det nu finns, säger Ulf Redlund på IT-leverantören i Gävle. Både när det gäller IT generellt och hur vi i praktiken kan vara med och bidra till en modernare, bättre och mer funktionell arbetsplats.