Peter Siepen berömde Hedvigs Trädgårds monter

Hedvigs Trädgård gästade Vårruset

7/6, 2012 kl. 10:10

Att det var ”Vårruset” som gick av stapeln i mitten på maj var det väl ingen Gävlebo som kunde missa. Massor av glada tjejer sprang som vanligt genom staden och Boulognerskogen. Nytt för i år var att på en av marknadsplatserna i Boulognerskogen stod Hedvigs Trädgård.

-Varför då? Var det några som undrade.
Att träning är bra för vår hälsa vet nog de flesta men att trädgård är hälsa, är det troligtvis inte lika många som vet. Det vill vi gärna lyfta fram.
Att trädgård är den allra bästa vägen till god hälsa finns det idag forskning som stöder. Med att använda hela kroppen när du gräver, bär och klipper gräset får du både kondition och styrka, och att bara vistas i grön miljö påverkar oss positivt så att vi blir gladare och friskare. Detta har vi märkt av mycket på Hedvigs Trädgård. Till oss är det många som kommer bara för att få vistas bland allt grönskande i växthusen. Det har också blivit mer efterfrågan på bokningar i dessa och då inte bara för festligheter såsom bröllop och födelsedagar. Det blir fler minnesstunder och konferenser. Mindre grupper från olika företag föreningar m.fl. kommer gärna och har möten ute i trädgårdarna på sommaren i kombination med lunchen. I grön miljö blir vi mer kreativa så det är nog den perfekta platsen att ha företagsträffar på. Därför iordningsställer vi ett av växthusen till konferens- och möteslokal till hösten. Förhoppningsvis kommer man att kunna hyra hela trädgården och då också på måndagar när vi har stängt för kunder.
Man har även möjlighet att boka olika skapande aktiviteter hos oss. Vi rekommenderar varmt att göra härliga planteringar så att man får jord under naglarna. I jorden finn nämligen bakterier som bidrar till att öka kroppens produktion av serotonin, en humörhöjande signalsubstans som ger en känsla av höjd livskvalité.
Väl mött
Carola Arnaryd och Ulrika Kristiansson

Denna artikel är publicerad på Gestrike Magasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Hedvigs Trädgård

Medlem sedan 2010-02-05

Vad vill du läsa?

Publicera

Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng