– Det här minskar värmekostnaderna rejält, berättar Emil Holmström, platschef på Sitab i Sandviken, samtidigt som vi har förbättrat arbetsmiljön ordentligt.

Att skapa bästa möjliga ventilation och samtidigt eliminera luftföroreningarna som uppstår i en modern verkstadsmiljö kräver en utrustning utöver det vanliga.
– Genom det här systemet så tar vi tillvara på i princip all luftvärme som annars skulle gå till spillo, berättar vd ”Stenna” Holmström. Allt som blir över i systemet är lite aska efter luftföroreningarna som hamnar i en burk. Det känns helrätt att ha gjort den här investeringen då säkerhet och hälsa är våra honnörsord i kombination med kvalitet. En renare, säkrare och hälsosammare arbetsplats är ju något som alla tjänar på.

Anläggningen känner av när det svetsas i lokalerna och stoftavskiljare filtrerar luften och renar den till 99 %.
Systemet, som är av fabrikat Plymovent, suger ut och filtrerar inomhusluften från svets- och skärångor, slipdamm och oljedimma samtidigt som det effektivt värmer upp den inkommande friskluften.
– Den gamla luften sugs sedan in i återvinningsaggregat som återvinner värmeenergin ur frånluften till cirka 80 % innan den leds ut, berättar Stefan Bergman projekt- och serviceledare på Caverion som installerat reningsanläggningen.


Om Sitab:
Sitab tillgodoser industrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service.
Bolaget har 60 anställda med moderna och välutrustade verkstäder i Sandviken och Söderfors. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.

För mer information kontakta

Emil Holmström
Platschef, Sitab Sandviken
Mobil: 070-510 83 14
E-post: emil.holmstrom@sitab.nu
http://www.sitab.nu

Mer information om Plymovent
http://www.plymovent.se

Bildtext: Emil och ”Stenna” Holmström framför den nyinstallerade ventilationsanläggningen hos Sitab i Sandviken.