- Jag och min man Johan har drivit Granliden i 10 år så det blir dubbelt jubileum 2014, säger Lena Glimmerbeck, som är chef på Granliden. Det har varit fantastiska år och det är tack vare alla trevliga och roliga gäster som gör det så kul att jobba här.
Lena och Johan har även lagt till restaurang Anoden, vid ABB:s verkstad, till sitt lilla krogimperium.
- Vårt krogimperium är pyttestort men det ger oss bättre underlag för att driva verksamheten, säger Lena Glimmerbeck.
På fredagarna och lördagarna blir det party på Granliden. Artister, karaoke, quis och andra publikdragare intar det gula huset vid Landsvägen och ser till att det ofta är fullspikat. Ibland är det till och med musikunderhållning på lunchen till exempel med Ingemar Dunker, Micke Finell och Linda Gail Lewis!
Från 30 maj blir det grillkvällar på terrassen med trubadur.
- Jobbigt men otroligt kul att få besök av så många duktiga artister, säger Lena Glimmerbeck.
I köket förbereds också nästa generation för att kanske ta över restaurangen så småningom. Sonen Robin Glimmerbeck jobbar lika hårt som mamma Lena och pappa Johan för att se till att gästerna får god mat och service.
Förutom de egna restaurangerna är Lena Glimmerbeck också engagerad i bevarandet av Storviks Stationshus.
- Stationshuset är en otroligt viktig symbol för Storvik, som byggdes upp tack vare järnvägen, säger Lena Glimmerbäck.
En gång i tiden fanns också en järnvägsrestaurang i Storvik och den byggdes av en av tidernas största kvinnliga entreprenörer, Wilhelmina Skogh. Man kan vara säker på att Wilhelmina skulle ha varit glad att se att Lena Glimmerbäck fortsätter i hennes anda!
Mer info: http://granliden.nu/