Matchen på Strömvallen blev dramatisk där GIF tog ledningen med 1-0 genom Johan Bertilsson. Det var rättvist med tanke på alla chanser GIF hade haft dittills. Och det fortsatte likadant men ibland är fotbollen inte logisk utan Varberg kunde kvittera efter att Peter hade blivit fint frispelad. Tshutshu Tshakasua wa Tshakasua byttes in i andra halvlek i stället för Dardan Mustafa, som dittills varit en av Gefles bästa. Det blev ”Tshuthsu” som gjorde det avgörande målet till 2-1 i slutminuterna.
Trots konkurrens från skid-VM och en något kylig inramning så kom ändå cirka 500 åskådare! GIFs hejaklack gjorde att man fick en aning om att det snart är ”riktiga” matcher i Allsvenskan. ”Tshuthsu” hade också en egen hejaklack som förstärkte ljudnivån i andra halvlek.
Klubbchefen Eva von Scheele-Frid såg nöjd ut med tanke på att så många hade kommit. Även Kostas borde vara nöjd, med både spelet och målen!
Sista matchen i gruppspelet blir mot Örebro borta söndag den 8 mars kl 16.
Svenska Cupen spelas först som gruppspel med 8 grupper. I GIFs grupp spelar Dalkurd, Varberg och Örebro. Om GIF vinner gruppen, seger mot Örebro krävs i sista matchen, så blir det kvartsfinal och sedan semifinal och final. Ett av lagen i Allsvenskan har redan missat möjligheten till avancemang från gruppspelet, nämligen Djurgården som förlorade borta mot division 1-klubben Norrby med 4-2!
Eftersom GIF har två segrar räcker det med oavgjort mot Örebro för att Gävlelaget ska avancera till kvartsfinal. Örebro spelade oavgjort mot Varberg, 3-3.
Premiär i Allsvenskan blir det onsdag 8/4 kl. 19.00på Strömvallen när Gefle IF tar emot Kalmar FF.